Annonce
Kolding

Splinternyt trailcenter udsat for hærværk: Unge bruger centret som feststed i weekenderne

De unge fester blandt andet løs i weekenderne oppe på første sal i trailcenter-bygningen, hvor det egentlig er meningen, at man for eksempel kan træne yoga eller pilates. Men der kan de unge sidde i læ og tørvejr i weekenderne. Foto: Lotte Højstrøm
En del unge i Kolding har gennem længere tid brugt det helt nye trailcenter i Seest som hjemsted for larmende fester i weekenderne og har også begået hærværk i bygningen. Nu overvejer man at sætte vagter ind i weekenderne.

Kolding: Det helt nyopførte trailcenter på Holbergsvej i Seest er igennem længere tid blevet brugt på en måde, som det ikke lige var meningen, da centret blev etableret.

Centret skal danne rammen om masser af udendørs sport og fritidsliv, men det er altså også blevet et yndet hjemsted for fester for en del af Koldings unge mennesker.

I den forgangne weekend var der igen godt gang i den, og udover at larme så meget, at politiet efter flere besøg på stedet konfiskerede en soundboks, er der blevet begået hærværk flere steder i den åbne bygning, der er hjertet i området.

Annonce

Ind til toilettet er der sparket store mærker i døren, og indenfor er en sæbedispenser blevet ødelagt, ligesom en varmeføler og et spot er hevet halvvejs ned. Det fortæller fritidskonsulent i Kolding Kommune, Mona Bruun Enevoldsen.

Brugerne af centret kan, når de skal ud at motionere, låse deres ejendele inde i skabene i bygningen. Låger på flere af disse skabe er revet ned, ligesom de også tidligere er blevet det.

Der er blevet sparket godt og grundigt på døren til trailcentrets toilet i weekenden. Mandag var døren til toilettet låst af, men i weekenden var unge også derinde og begik hærværk ved at ødelægge en sæbedispenser og hive et sport og en varmeføler halvvejs ned. Foto: Lotte Højstrøm

Der er begået hærværk på stedet flere gange tidligere, men Mona Bruun Enevoldsen oplyser, at tilfældene i weekenden var de værste.

En nabo, der ønsker at være anonym, fortæller, at der også ofte efterlades knuste flasker og lattergaspatroner, og de unge larmer tit så meget, at naboerne forstyrres om aftenen og natten.

Frustrerende

- Det er megairriterende og frustrerende, at vi laver sådan et flot byggeri, der står åbent, og så sker der det her. Det er ikke tænkt som et feststed. Det har ikke været hensigten, siger Mona Bruun Enevoldsen, der også ærgrer sig over, at de seneste ødelæggelser ikke kan nå at blive repareret før den officielle indvielse foregår tirsdag i denne uge.

Onsdag i denne uge skal der holdes møde med blandt andet politiet og Ungekontakten om, hvad man kan gøre for at undgå, at unge begår hærværk ved trailcentret, og at de opfører sig sådan, at det generer naboerne.

Tirsdag i denne uge indvies trailcentret ved Seest Idrætspark officielt. Her er åben adgang til bygningen og til blandt andet toilettet og et omklædningsrum, man kan bruge, når man har trænet. Nogle unge bruger dog trailcentret som feststed. Foto: Lotte Højstrøm

- Vi er ved at tjekke overvågningen ved trailcentret for at se, om der er grundlag for en politianmeldelse, og desuden undersøger vi, om vi skal have vagtrundering i weekenden, fortæller Mona Bruun Enevoldsen.

Ifølge naboen er de unges opførsel ved trailcentret et stort samtaleemne blandt naboerne, og flere af dem har kontaktet politiet, når det blev for larmende. Naboen fortæller, at der i torsdags var 20-25 unge samlet ved trailcentret, mens der lørdag var op mod 50-60 unge samlet der.

På græsplænen udenfor trailcenter-bygningen har unge tegnet hagekors og skrevet "Sieg heil". Foto: Lotte Højstrøm
Tirsdag er der officiel indvielse af trailcentret, og hvis de unges "tegninger" ikke bliver fjernet før da, vil gæsterne blive mødt af blandt andet hagekors i græsset ved centret. Foto: Lotte Højstrøm
En sæbedispenser var blandt det, som i weekenden er blevet ødelagt på trailcentrets toilet. Privatfoto
Trailcentret er en åben bygning, der kan bruges af f.eks. foreninger, private motionister, skoler og daginstitutioner. Når de unge har festet der i weekenden, efterlader de jævnligt glasskår og har flere gange begået hærværk. Foto: Lotte Højstrøm

Trailcenter

  • I det nye trailcenter kan man blandt andet træne på forhindrings- og fitnessbanen lige udenfor trailcenter-bygningen. Trailcentret omfatter også mountainbike-baner i Hylkedalen i nærheden, ligesom man også kan løbe der.
  • Indenfor i bygningen kan man på førstesalen blandt andet lave yoga og pilates, ligesom der er kroge i loftet, så man kan hænge en boksebold eller TRX-elastikker op.
  • Der er også klublokale, toilet, omklædningsfaciliteter i bygningen.
Annonce
Kolding For abonnenter

Ungt par sælger lejligheden på Frederiksberg og flytter ind i gammelt elektricitetsværk i Sydjylland: - Vi går og niver os i armen

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Blæst og regn stopper ikke en pælesidder: Tre kæmper om 20.000 kroner og det får arrangør til at overveje reglerne

Sydjylland For abonnenter

Ansatte og pårørende råbte op om patientsvigt: Nu retter styrelse mindre kritik af behandlingen på kaosramt psykiatriafdeling

Sydjylland For abonnenter

Blodigt drab i Sønderborg: Offeret rev hår ud af drabsmandens hoved

Varde For abonnenter

Mette er nybagt mor – men det er lige før, kæmpehunden Baby betyder mere

Aabenraa For abonnenter

Nye ejere inviterer indenfor: Vi troede ellers, vi var for private

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Trods stigende smitte i sommerferien: Færre end forventet har brug for isolationsboliger

EfB

Målscorer: Hyballa solgte projektet til mig

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Varde

Jeg får hug: De unge udskammes og dømmes over en kam

Vejen For abonnenter

Den knaldrøde socialdemokrat: Jeg er til politik i øjenhøjde

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Energien var større end kvaliteten

Annonce