Annonce
Vejen

Splittet byråd sender plan om energipark ud i kulden

Der kommer hverken vindmøller eller solcelleanlæg i Holsted i denne omgang. Byrådet har afvist at igangsætte en detailplanlægning af projektet med Holsted Energipark. Foto: Colourbox

Med stemmerne 15 mod 12 har Vejen Byråd besluttet at sige nej til en videre detailplanlægning af projektet med vindmøller og solcelleanlæg i Holsted Energipark.

Annonce

Vejen Kommune: Projektet med de fire vindmøller og et solcelleanlæg i Holsted Energipark, som Best Energy A/S står bag, er kuldsejlet.

Vejen Byråd besluttede efter en langvarig debat, at ansøgningen om at igangsætte en detailplanlægning ikke imødekommes.

Efter den klare afvisning i økonomiudvalget i sidste uge blev det imidlertid langt mere tæt, da der blev skredet til afstemning i den midlertidige byrådssal i Brørup. Politikerne står splittet i byrådet. 15 stemte nej til at imødekomme ansøgningen, mens 12 politikere mente, at projektet stort set levede op til administrationsgrundlaget og derfor burde undersøges nærmere.

Socialdemokraten Jørgen Thøgersen mente: - I store træk opfylder projektet betingelserne i administrationsgrundlaget, og derfor bør projektet granskes nærmere. Hvis vi siger nej, er det nok det samme som at sige nej tak til vindmøller i vores kommuner. Og det er ikke en vej, vi bør gå.

Jørgen Thøgersen stillede et ændringsforslag, som gik på at fortsætte detailplanlægningen af projektet. Det forslag blev senere nedstemt med 12 for og 15 imod.

Sådan stemte de

Følgende politikere stemte for at følge økonomiudvalgets indstilling, som gik på at afvise en videre detailplanlægning:Egon Fræhr, Vagn Sørensen, Malene Kaisen Nielsen, Claus Kulmbach, Morten Thorøe, Henny Schøler og Henning Aaskov, alle Venstre. Bodil Staal og Marie Ebsen, begge Socialdemokratiet. Frank Schmidt-Hansen, Jakob Bech Jensen og Charlotte Klausen, alle konservative. Martin Boye, Liberal Alliance. Anni Grimm og Claus Grimm, begge løsgængere.

For at give projektet en videre detailplanlægning stemte:

Jørgen Lastein, Marion Mortensen og Poul Egelykke, alle Venstre. Jørgen Thøgersen, Niels Therkildsen, Klaus Kildemand, Elin Winther, Peter Fallesen og Tanja Bachmann Hansen, alle Socialdemokratiet, Knud Peter Wad, konservative. Maya Ryom, Enhedslisten. Anker Ulsdal, SF.

Annonce

Glem skåltalerne

Partifællen Niels Therkildsen var på linje med Thøgersen: - Det er svært at forestille sig, at vi som kommune ville reagere på samme måde, hvis vi fik ansøgninger om en ny fabriksbygning, ny forretning eller en ny stald. Man siger ikke bare nej. Sådan gør man ikke i et retssamfund, vi kan simpelthen ikke være det bekendt.

Niels Therkildsen mente, at Vejen Kommune burde glemme alle skåltaler om at være en grøn kommune, når der end ikke blev plads til en nærmere belysning af et projekt, som med et hug ville medføre en betydelig reduktion i Co2-udslippet.

Anni Grimm (løsgænger): - Jeg har ikke hørt nye argumenter for, at vi skal have kæmpe vindmøller i Vejen Kommune. Jeg er ærgerlig over, at embedsværket fik trumfet et administrationsgrundlag igennem.

Venstres Vagn Sørensen var enig. Han var overrasket over udmeldingen om, at de fleste betingelser i administrationsgrundlaget var opfyldt. Han savnede ikke mindst den lokale forankring.

Netop den lokale forankring var flere af politikerne inde på. Eksempelvis var Marion Mortensen (V) for, at der burde gives tilladelse til en nærmere detailplanlægning. Men lige præcis den lokale forankring burde beskrives bedre.

Og så blev der skredet til afstemning, hvor der nærmest blev stemt på kryds og tværs af partierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce