Annonce
Regionalt

Sponserede medlemskaber når op på topplan i Venstre

- Det ser bare ikke kønt ud. Jeg kunne forestille mig en lavpraktisk løsning, hvor hver enkelt nye medlem fremover kun kan melde sig ind ved at gøre det selv via en app, siger Lotte Højmark Tang, der nu tager sagen op på højere plan i partiet. Privatfoto
Lokalformand for Venstre i Varde vil foreslå, at indmeldelse i partiet fremover kun kan ske personligt via en app.

En praksis med at lokale firmaer kan masse-indmelde ansatte i den lokale lokalforening, kommer nu op på topplan i partiet, oplyser nyhedstjenesten DK Nyt.

Formand for Venstre i Varde, Lotte Højmark Tang, der selv sidder i partiets hovedbestyrelse, oplyser til DK Nyt, at sagen i første omgang kommer på dagsordenen ved et formøde for de syddanske lokalformænd i denne uge. Hun har blandt andet drøftet sagen med Venstres nye næstformand Stephanie Lose.

Metoden med at få mange nye medlemmer på en gang foregik lige op til sidste uges valg af Mads Sørensen som borgmesterkandidat i Varde og har siden fået kritik internt. Blandt andet har en formand for en af de 12 lokalforeninger i kommunen kaldt fremgangsmåden moralsk forkert.

Annonce

En maskinstation betalte 35 medarbejdere og hjælpere for at blive meldt ind i Venstre i Øse, så de kunne stemme på den lokale Peder Foldager. Og i Horne-Sig sponserede et andet firma 100 kr. per nyt medlem, så det ikke kostede 300, men 200 kr. at melde sig ind. Her var ideen at støtte Mads Sørensen, som endte med at blive valgt og før valget sagde, at "den form for rabat har man altid brugt".

Lotte Højmark Tang, der nu tager sagen op på højere plan i partiet, har hørt fra andre lokalforeninger, at man har tilsvarende udfordringer andre steder i landet:

- Og det ser bare ikke kønt ud. Jeg kunne forestille mig en lavpraktisk løsning, hvor hver enkelt nye medlem fremover kun kan melde sig ind ved at gøre det selv via en app, siger hun til DK Nyt.

Lotte Tang nævner, at hun i den lokale debat har set fremhævet, at metoden også foregår i andre partier, men det gør den i hendes øjne ikke bedre:

- I teorien kunne man forestille sig, at et stort firma på den måde kunne købe sig til så mange stemmer, at man kunne købe sig til en post. Og selvom det ikke er det, der er foregået, så gør det mig ondt, at mistanken kan opstå.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Sydjylland For abonnenter

Kom helt tæt Danmarks statsoverhoved: Nu gør dronningens nære relationer status efter 50 år på tronen

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce