Annonce
Tønder

Sponsorløb gav godt startskud til computerspilssatsning

Åbningstalen for Tønders nye ESports-initiativ stod Venstres Anita Uggerholt Eriksen for. Foto: Hans Pilegaard Hansen
Tønder ESport har fået sat strøm til maskinerne i Tønder Sport- og Fritidscenter. Lørdag blev der indsamlet 52.000 kroner til computerspilssatsningen ved et sponsorløb.

TØNDER: ESporten er rykket ind i Tønder Sport- og Fritidscenter med weekendens indvielse af Tønder ESport. Nu er der også 52.000 kroner mere at sætte den nye forening i gang med - for det blev nemlig resultatet af lørdagens sponsorløb til fordel for det nye initiativ.

Indtil videre har omkring 40 interesserede meldt sig på banen med tilkendegivelse af, at de vil være med i den nye forening. Indtil videre er næste punkt, at man den 24. oktober inviterer til et informationsmøde, hvor alle kan blive klogere på ESport og ikke mindst hvad den nye forening i Tønder Sport og Fritidscenter har på hjerte.

Interessen for den nye forening var stor, og det glæder formand for Tønder Sport og Fritidscenter, Lars Thomsen, at modtagelsen har overgået manges forventninger:

- Jeg var spændt på, hvor stor interessen for initiativet ville være. Men vi må bare sige, at vi blev overvældet af interessen. Mange henvendte sig og ville vide mere, men foreningens fokus var først at få lokalet op at stå - og derfor kommer der et informationsmøde nu. Tilmeldingen er åben inde på deres hjemmeside, i øvrigt.

Samtidigt er der stor interesse fra DGI:

- Det er en fantastisk start, de har fået. De er ikke helt i mål økonomisk, men det nærmer sig, og vi skal nok nå det. Også DGI var meget positivt stemte, og har jo været med fra start i forhold til at få foreningen i gang. De meldte ud, at de er på vej med kurser, der skal holdes hos os - og som formand kan jeg kun sige, at det er skønt, når udviklingen også går dén vej, forklarer han.

Annonce

- Jeg var spændt på, hvor stor interessen for initiativet ville være. Men vi må bare sige, at vi blev overvældet af interessen. Mange henvendte sig og ville vide mere, men foreningens fokus var først at få lokalet op at stå - og derfor kommer der et informationsmøde nu.

Lars Thomsen, formand for Tønder Sport og Fritidscenter.

Godt arrangement

De 50.000 kroner falder ifølge formand Mike Dyrby Petersen fra Tønder ESport på et tørt sted, for der har som tidligere beskrevet i JydskeVestkysten været en del udgifter til at skabe de nye lokaler, som ESporten nu har til huse i:

- Det gik rigtig godt i weekenden. Der var fuldt hus med masser af glade børn og forældre. Og det er bestemt godt med penge, vi har haft mange udskrivninger til at få alt klar inklusive sikkerhed i lokalet. Det næste fra os bliver informationsmødet den 24. oktober, og derefter er der faste træninger. Indtil videre har 40 tilkendegivet, at de vil melde sig ind, og vi er glade for den opbakning, vi har mødt hele vejen, siger han.

Mens de nye faciliteter hos Tønder ESport var hovedbegivenheden på Foreningernes dag, så havde de øvrige 17 foreninger også en god dag, lyder det fra formanden for hallernes støtteforening, Hans Pilegaard Hansen:

- 350-400 gæster kiggede forbi, og det bliver helt sikkert til en gentagelse næste år. Det var en succes, og jeg synes foreningerne kom velforberedte og fik vist deres idrætsgrene frem på en god måde. Hovedpunktet var selvfølgelig indvielsen af ESportscentret, og det glæder mig, at det er blevet taget så flot imod.

Informationsmødet hos Tønder ESport finder i øvrigt sted i Danhostels mødelokaler i Tønder - det er torsdag den 24. oktober klokken 19.00.

Der var fuldt hus på åbningsdagen. Foto: Hans Pilegaard Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce