Annonce
Tønder

Sponsorløb gav godt startskud til computerspilssatsning

Åbningstalen for Tønders nye ESports-initiativ stod Venstres Anita Uggerholt Eriksen for. Foto: Hans Pilegaard Hansen
Tønder ESport har fået sat strøm til maskinerne i Tønder Sport- og Fritidscenter. Lørdag blev der indsamlet 52.000 kroner til computerspilssatsningen ved et sponsorløb.

TØNDER: ESporten er rykket ind i Tønder Sport- og Fritidscenter med weekendens indvielse af Tønder ESport. Nu er der også 52.000 kroner mere at sætte den nye forening i gang med - for det blev nemlig resultatet af lørdagens sponsorløb til fordel for det nye initiativ.

Indtil videre har omkring 40 interesserede meldt sig på banen med tilkendegivelse af, at de vil være med i den nye forening. Indtil videre er næste punkt, at man den 24. oktober inviterer til et informationsmøde, hvor alle kan blive klogere på ESport og ikke mindst hvad den nye forening i Tønder Sport og Fritidscenter har på hjerte.

Interessen for den nye forening var stor, og det glæder formand for Tønder Sport og Fritidscenter, Lars Thomsen, at modtagelsen har overgået manges forventninger:

- Jeg var spændt på, hvor stor interessen for initiativet ville være. Men vi må bare sige, at vi blev overvældet af interessen. Mange henvendte sig og ville vide mere, men foreningens fokus var først at få lokalet op at stå - og derfor kommer der et informationsmøde nu. Tilmeldingen er åben inde på deres hjemmeside, i øvrigt.

Samtidigt er der stor interesse fra DGI:

- Det er en fantastisk start, de har fået. De er ikke helt i mål økonomisk, men det nærmer sig, og vi skal nok nå det. Også DGI var meget positivt stemte, og har jo været med fra start i forhold til at få foreningen i gang. De meldte ud, at de er på vej med kurser, der skal holdes hos os - og som formand kan jeg kun sige, at det er skønt, når udviklingen også går dén vej, forklarer han.

Annonce

- Jeg var spændt på, hvor stor interessen for initiativet ville være. Men vi må bare sige, at vi blev overvældet af interessen. Mange henvendte sig og ville vide mere, men foreningens fokus var først at få lokalet op at stå - og derfor kommer der et informationsmøde nu.

Lars Thomsen, formand for Tønder Sport og Fritidscenter.

Godt arrangement

De 50.000 kroner falder ifølge formand Mike Dyrby Petersen fra Tønder ESport på et tørt sted, for der har som tidligere beskrevet i JydskeVestkysten været en del udgifter til at skabe de nye lokaler, som ESporten nu har til huse i:

- Det gik rigtig godt i weekenden. Der var fuldt hus med masser af glade børn og forældre. Og det er bestemt godt med penge, vi har haft mange udskrivninger til at få alt klar inklusive sikkerhed i lokalet. Det næste fra os bliver informationsmødet den 24. oktober, og derefter er der faste træninger. Indtil videre har 40 tilkendegivet, at de vil melde sig ind, og vi er glade for den opbakning, vi har mødt hele vejen, siger han.

Mens de nye faciliteter hos Tønder ESport var hovedbegivenheden på Foreningernes dag, så havde de øvrige 17 foreninger også en god dag, lyder det fra formanden for hallernes støtteforening, Hans Pilegaard Hansen:

- 350-400 gæster kiggede forbi, og det bliver helt sikkert til en gentagelse næste år. Det var en succes, og jeg synes foreningerne kom velforberedte og fik vist deres idrætsgrene frem på en god måde. Hovedpunktet var selvfølgelig indvielsen af ESportscentret, og det glæder mig, at det er blevet taget så flot imod.

Informationsmødet hos Tønder ESport finder i øvrigt sted i Danhostels mødelokaler i Tønder - det er torsdag den 24. oktober klokken 19.00.

Der var fuldt hus på åbningsdagen. Foto: Hans Pilegaard Hansen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce