Annonce
Tønder

Sport- og fritidscenter satser på computer-sport

Formanden for Tønder Sports- og Fritidscenter Lars Thomsen, ser frem til, at centret i Tønder får andel i det boom, som e-sporten netop nu oplever. Foto: Niklas Majgaard.
I Tønder Sport og Fritidscenter tages initiativ til at etablere et eSportscenter efter sommerferien. Udspillet har et budget på 240.000 kroner, hvoraf de første 40.000 er i hus. Der er indkaldt til stiftende generalforsamling den 24. juni.
Annonce

TØNDER: At dyrke sport foran sin egen computer og dyste med modstandere fra nær og fjern, boomer. Det har bestyrelsen i Tønder Sport og Fritidscenter (TSFC) taget til sig, og nu tages der initiativ til at etablere et eSportscenter i centret efter sommerferien.

- Vi ved at rigtig mange børn og unge dyrker e-sport hjemme foran deres egen computer. Ved at tilbyde et samlingssted i TSFC, sikrer vi muligheden for udvikling af e-sporten med både træningsmiljø, fællesskab og samvær, siger formanden for TSFC, Lars Thomsen.

Mandag den 24. juni kl.19.30 indkaldes til en stiftende generalforsamling i TSFC, hvor målet er, at få etableret en handledygtig bestyrelse, som vil drive e-sportens udvikling i Tønder. - Vi har taget initiativet, efter vi har fået en henvendelse fra esportsudvikling.dk, som gerne vil medvirke til at drive eSportcentret”, siger Lars Thomsen og fortsætter: - Vi har set et boom i e-sporten specielt på efterskolerne i de seneste år. Den udvikling vil vi i TSFC gerne være en del af. Da Tønder Sportscollege tillige har et ønske om at opstarte en e-sportslinje i efteråret 2019, er det helt naturligt, at vi forsøger at skabe gode rammer for e-sporten.

Vi har set et boom i eSporten specielt på efterskolerne i de seneste år. Den udvikling vil vi i Tønder Sports- og Fritidscenter gerne være en del af.

Lars Thomsen, formand, Tønder Sports- og Fritidscenter, Tønder

Annonce

Ny linje

Rektor, Anna Frejbæk fra Tønder Gymnasium bekræfter, at e-sport bliver en ny linje på Tønder Sportscollege.

- Vi har flere og flere unge mennesker, som har dyrket e-sport i mange år, og som gerne vil udvikle deres talent. Derfor etablerer vi den nye eSportslinje, som dermed bliver det tredie ben på Sportscollege. Ved at etablere et e-sportsmiljø i Tønder Sport og Fritidscenter, skaber vi rammerne, så både vores egne elever og andre interesserede kan få glæde af faciliteterne, siger hun.

Annonce

Mødelokale

Det nye eSportscenter bliver efter den foreløbige plan placeret i det tidligere mødelokale 4 bag hal 2. Her vil der være plads til 20 computere. Etablering af centret og indkøb af computere og andet udstyr forsøges ifølge Lars Thomsen skaffet via puljer, fonde og lokale sponsorer.

- Allerede nu har vi tilsagn om cirka 40.000 kroner ud af et budget på 240.000 kroner. Så vi er godt på vej og skal nok nå i mål i løbet af to-tre måneder, lyder det optimistisk fra Lars Thomsen.

Organisering

Efter den stiftende generalforsamling den 24. juni er der lagt op til, at Tønder eSport med opstart efter sommerferien tilbyder undervisning for medlemmer i aldersgruppen fra 8 år og opefter.

Alle medlemmer tilbydes træning 1-2 gange ugentligt. Desuden skal medlemmer også deltage jævnligt i fysiske fællesaktiviteter i hallen, på de grønne arealer eller i svømmehallen.
Andre skoler og institutioner kan ligeledes leje sig ind i lokalerne.

Kilde: Tønder Sport- og Fritidscenter

Annonce

Masterplanen

Udspillet om det kommende eSports-center kommer få dage før, at en nedsat arbejdsgruppe med tidligere kommunaldirektør Niels Johannesen fremlægger udkastet til fremtids- udviklingsplan, den såkaldte masterplan, for Tønder Sports- og Fritidscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce