Annonce
Erhverv

Sportmaster finder ny topchef: Vil vende røde tal til sorte

Med en stærk ejer i ryggen sigter Sportmaster efter at vende flere års underskud til overskud allerede i 2020.

Efter for nylig at have sagt farvel til sin øverste direktør har den danske kæde Sportmaster nu fundet en afløser.

Det bliver Andreas Holm, som kommer til at blive administrerende direktør for kæden. Det oplyses i en pressemeddelelse.

I forbindelse med udpegningen af den nye topchef har Sportmaster også sat Jack Friis til at være ny direktør for kæden med 89 butikker i Danmark.

Sammen bliver de to øverste ansvarlige for at vende flere års udfordringer med røde tal på bundlinjen. Alene i 2018 tabte kæden over 100 millioner kroner.

De røde tal ventes imidlertid at blive vekslet til sorte allerede i 2020.

- Det er klart, at der er en masse strategiske tiltag, vi skal have sat i værk.

- Vi skal have fokus tilbage på drift og salg, og det glæder vi os til at komme i gang med, fortæller Andreas Holm.

De to nye direktører kommer til at have en stærk spiller i ryggen.

For lidt over en måned siden skiftede Sportmaster således ejer, da kæden blev solgt af kapitalfonden Nordic Capital til Sportmaster Operations fra Singapore.

Den nye ejer har en stærk økonomi og er klar til at investere i Sportmaster i Danmark for at hjælpe kæden tilbage på rette spor.

- Selv om det er et konkurrencepræget marked, så er det også et godt marked.

- Vi synes, at vi står stærkere nu, fordi vi har en stor spiller i ryggen, der kan hjælpe os med at investere i nogle af de processer og tiltag, der skal til, for at kunderne får de varer, de skal bruge, når de skal bruge dem, siger Andreas Holm.

Han lægger blandt andet vægt på, at kæden og dens medarbejdere kommer til at skulle arbejde særligt med det, man i fagsprog kalder omnichannel.

Det drejer sig for Sportmasters vedkommende om at få de fysiske butikker til at spille bedst muligt sammen med onlineforretningen

- Vi skal være begge steder og være fuldt tilgængelig for kunderne, når de har behov for det, lyder det fra direktøren.

Med sine 89 butikker og en årlig omsætning på omkring 1,1 milliarder kroner er Sportmaster blandt de største udbydere af sportsudstyr herhjemme.

Kædens udpegning af de to nye direktører sker, efter at der for nylig er sagt farvel til Sofie Lindahl-Jessen, som var øverste direktør i mindre end et år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce