Annonce
EM I HÅNDBOLD

Sportschef er ret godt tilfreds: Ikke en finger at sætte på noget som helst

Oprindelig var det holdningen hos DHF-sportschef Morten Henriksen, til højre, at kvindelandsholdets træner skulle være ansat på fuldtid og ikke lavet andet ved siden af. Senere kom han på andre tanker, og indtil videre er det hans klare opfattelse, at konstellationen med Jesper Jensen og Lars Jørgensen fungerer rigtig godt. Samarbejdet skal evalueres efter den igangværende EM-slutrunde. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund, er indtil videre meget tilfreds med Jesper Jensens arbejde som landstræner. Indtil videre har det i hvert fald på ingen måde diskvalificeret ham, at han er klubtræner ved siden af.

Kan vi have en landstræner, der er klubtræner ved siden af?

Det var et af de store spørgsmål, som Dansk Håndbold Forbund skulle have afklaret, da snakken i det tidligere forår begyndte at kredse mere og mere om Jesper Jensen som efterfølger for fyrede Klavs Bruun Jørgensen.

Og indtil videre virker det i hvert fald til, at det godt kan lade sig gøre.

- Der er ikke en finger at sætte på noget som helst. Jesper er skarp, afklaret og har masser af overskud, roser Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund.

Tidligere trænede herrelandsholdets Nikolaj Jacobsen også et klubhold ved siden af.

- Det afgørende for os er, at vi har en landstræner, som kan flytte holdet. Og det synes jeg helt bestemt har set positivt ud ved denne slutrunde.

- Jeg har kun godt at sige om vores konstellation med Jesper som landstræner og Lars (Jørgensen, red.) som assistent - og derudover har vi jo heldigvis også en masse andre dygtige hold omkring holdet. Det fungerer, og det fungerer godt.

En anden stemning

Flere af de danske landsholdsspillere beretter om en dejlig ro, afklarethed og struktur.

- Jesper er ikke bleg for at skære tingene ud i pap, hvis der er brug for det. Det gør, at hver enkelt spiller lige præcis ved, hvad der skal ske for måske at bringe en holdkammerat i en gunstig position inde på banen, forklarer Anne Mette Hansen.

Og roen har Mie Højlund også bidt mærke i. Hun mener, at stemningen er en helt anden end tidligere.

- Den ro, der er, har været en af de største forandringer, synes jeg. Den er at mærke på alle spillere, og alle som er omkring holdet. Og ikke mindst når man træder ind på banen, siger hun til Ritzau.

Billet til VM

Danmark har indtil videre vundet fire ud af fem kampe ved EM-slutrunden. Bliver det til fem sejre i seks kampe tirsdag aften mod Rusland, er der bingo på to fronter.

En sejr vil sende Danmark i en semifinale på fredag, hvor modstanderen med meget stor sandsynlighed kommer til at hedde Norge.

Men en sejr vil også betyde, at de danske kvinder er 100 procent sikker på at være med, når der skal spilles VM i Spanien om et år. Top fire fra EM er nemlig automatisk kvalificeret sammen med de forsvarende verdensmestre fra Holland og værtsnationen Spanien.

- Det siger vist alt, om betydningen af den kamp, men jeg synes virkelig, at alle håndterer det hele forbilledligt. Så jo, stemningen i "rød boble" er fantastisk god. Det hænger selvfølgelig også sammen med resultaterne. Alt er bare nemmere, når det går godt rent sportsligt, erkender sportschefen.

Et af flere nye tiltag omkring kvindelandsholdet er "open hour". Det er en seance hver formiddag, hvor alle frit kan tale med hinanden om løst og fast. Det kan være nogle detaljer fra en kamp, eller måske et forslag fra en spiller til, hvordan man kan løse en situation.

- Det er meget uformelt, men det er en vigtig ting. Man kan nemlig nemt opfatte tingene forskelligt, og så er det rart lige at få det vendt. Derefter kan man så komme godt videre, og holdet og trænerteamet er virkelig videre med det samme. Det er imponerende. De får lige lov til at nyde en sejr en time eller to, men derefter begynder alle så ellers at kigge fremad.

En klausul

Det er endnu for tidligt for alvor at begynde at evaluere ret meget på Danmarks nye landstræner, der er i gang med sin første slutrunde.

Sportschef Morten Henriksen har tidligere forklaret, at der i Jesper Jensens kontrakt er indbygget en klausul, der gør, at aftalen om både at være landstræner og klubtræner i Team Esbjerg skal evalueres - og eventuelt ændres - allerede efter den igangværende EM-slutrunde.

- Vi har aftalt, at vi efter EM på hjemmebane kigger hinanden i øjnene og sætter os ned og finder ud af, om det er den rigtige løsning, siger DHF-sportschef Morten Henriksen.Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet