Annonce
Sport

Sportsdomstol reducerer Neymars CL-karantæne

Martin Bureau/Ritzau Scanpix
Neymar slipper med to karantænedage i stedet for tre i Champions League efter sag hos CAS.

Inden Paris Saint-Germain onsdag tager hul på Champions League-gruppespillet med et brag mod Real Madrid, er der godt nyt til den franske hovedstadsklub.

Stjernespilleren Neymars karantæne i turneringen er blevet nedsat fra tre til to karantænedage af Den Internationale Sportsdomstol (CAS). Det skriver CAS i en pressemeddelelse.

Neymar var tidligere idømt tre karantænedage af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) som følge af upassende sprogbrug på sociale medier i forbindelse med kampen mellem PSG og Manchester United 6. marts.

Et sent VAR-dømt straffespark til den engelske klub var med til at sende PSG ud af turneringen, hvilket gjorde Neymar rasende. Brasilianeren var skadet og så kampen fra tribunen.

Efterfølgende skrev han blandt andet på Instagram, at Uefa havde sat fire mennesker uden forstand på fodbold til at se episoden i langsom gengivelse.

PSG og Neymar mente begge, at Uefas straf var for hård, og derfor blev kendelsen appelleret til CAS. Det viste sig at være en god idé.

Neymar er nu spilberettiget i Champions League til udekampen mod Club Brugge 22. oktober.

/ritzau/

Annonce
CAS-afgørelse om Neymar
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce