Annonce
Billund

Sportsfiskerne flyttede ørreder forbi Utoft

Grindsted Sportsfiskerforening elektrofiskede den 10. november efter ørreder i Grindsted Å med henblik at flytte dem forbi en spærring ved Utoft Dambrug lidt øst for Grindsted.Foto: Grindsted Sportsfiskerforening

For femte år i træk flyttede grindsted Sportsfiskerforening ørreder forbi Utoft Dambrug, så de kan komme op og gyde længere oppe i vandløbet.

Grindsted: Der var gang i en større hjælpeaktion i Grindsted Å forleden. Det var Grindsted Sportsfiskerforening, der hjalp ørreder forbi en spærring af åen ved Utoft Dambrug.

Ørrederne blev fanget ved hjælp af elektrofiskeri, hvor man kortvarigt ved hjælp af strøm kan bedøve fiskene og derved tage dem op og flytte dem, og blev således hjulpet længere op i vandløbet, hvor deres foretrukne gydepladser er.

Det er en hjælpeaktion, sportsfiskerne fra Grindsted har sat i værk gennem flere år, og uden deres hjælp kan ørrederne ikke gyde i bækkene omkring Billund. I yderste konsekvens vil det betyde, at de uddør.

Annonce

Meget lavt antal

I år var det kun 15 ørreder, der blev flyttet. Det tilskriver man ifølge pressemeddelelsen det usædvanligt varme og tørre efterår.

- Ved elektrofiskeriet i 2017 på nøjagtig samme strækning overflyttede vi godt halvfems ørreder, men i år overflyttede vi kun femten. Selvom man tager de usædvanlige vejrforhold i år i betragtning, så er det jo et skræmmende lavt antal ørreder, vi har i vandløbet. Derfor bliver vi sportsfiskere nødt til at lave denne hjælpeaktion, da kommunens fjernelse af spærringen ved Utoft Dambrug jo tilsyneladende lader vente på sig, fortæller Kim Husted Pedersen, formand for vandplejeudvalget i Grindsted Sportsfiskerforening, i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Aabenraa For abonnenter

Hvorfor? Hvert tredje barn i Aabenraa må se langt efter flere varme hænder

Annonce