x
Annonce
Biler

Sportslig plug-in hybrid fra Skoda

Den nye Skoda Octavia RS iV, med plug-in drivline, får voldsom styling og en effekt på 245 hk. Tegning: Skoda
Den nye Skoda Octavia kommer som en heftig stylet RS iV plug-in hybrid med 245 hk.

Der er lagt op til en ret usædvanlig topmodel, når Skoda snart afslører den nye Octavia RS iV.

RS-modellerne har traditionelt set været de kraftigt motoriserede og sportsligt stylede GTI-versioner hos det tjekkiske mærke.

Denne gang er ingen undtagelse, men her er tale om en plug-in drivline, hvor elmotor og batteri altså hjælper bilen, der kan lades op fra strømnettet.

De sportslige RS-modeller, der både kommer som femdørs hatchback og stationcaren, Combi, leverer her 245 hk. De vil kunne kendes på store fælge og ditto spoilere, diffusere og luftindtag. Der er ikke oplysninger om rækkevidden på ren el. Men vi skyder på værdier, der hedder omkring 55 km på en opladning.

Modermærket, VW, er dog også på banen med Golf GTE, der kommer i en version med tilsvarende 245 hk samt i en mindre model med 204 hk, der også vil kunne leveres til Octavia.

De sportslige Octavia RS-modeller har især en stor markedsandel i Tyskland, Storbritannien og Schweiz.

Den nye model vises på den kommende store internationale biludstilling i Genève.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Max og Trine er faret vild i verden

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce