Annonce
Varde

Sportsskolen er et unikt tilbud for børn med særlige behov

- Jeg kan rigtig godt lide at være aktiv. Og så opstår der et fedt sammenhold, når vi også spiser, hygger og snakker sammen, lyder det fra Sine Paulson Jessen, der har taget 8. klasse på Bork Havn Efterskole og efter sommerferien begynder på Finderup Efterskole. Foto: Lene Weber
Et tværgående samarbejde båret af frivillige kræfter gør det muligt at gennemføre en sportsskole i Helle Hallen midt i sommerferietiden. Sportsskolen vækker jubel hos en gruppe børn og unge, der ellers ikke har så mange muligheder.

Vrenderup: Der er blevet grinet, løbet, snakket, øvet, pjattet og kæmpet de foregående fire dage i Helle Hallen. Her har 26 børn og unge med særlige behov eller handicap nydt de ideelle rammer for en sportsskole, hvor der er plads til alle.

De har kunnet vælge, om formiddagsaktiviteten skulle være fodbold, håndbold eller gymnastik, og derudover har de haft mulighed for at prøve at ride i Helle Rideklub, skyde i Helle Skytteklub, svømme, spille badminton, give den gas i hoppeborgen og generelt bare lave fis og ballade. Der er også afsat god tid til pauser, og der er altid plads til en individuel time out.

Annonce

Sportsskolen

Egenbetalingen per deltager lød på 500 kroner. Forplejningen havde Jyske Bank i Varde igen i år valgt at sponsorere.

Varde Kommune bidrog først og fremmest ved at stille hallerne gratis til rådighed.

Flere deltagere

- Det er tredje gang, Helle Skytteforening i samarbejde med Parasport Danmark og en række andre lokale idrætsforeninger afholder sportsskolen, og deltagertallet er steget hvert år, oplyser sportsskoleleder Stine Mathiasen.

Hun sørger blandt andet for at koordinere indsatsen fra de i alt 15 frivillige fra idrætsforeningerne.

- Når dagen er omme, er forældrene overvældede, og børnene er trætte og lykkelige, griner den 22-årige sportsskoleleder, der til daglig læser til fysioterapeut og arbejder ved EmCare i Esbjerg.

Siden hun var en lille pige, har hun dyrket gymnastik - og senere også været gymnastiktræner - i Agerbæk Sportsforening og Fåborg Vrenderup Idrætsforening. Glæden ved at være fælles om at dyrke idræt er noget, hun meget gerne vil give videre til de unge.

LykkeLiga

Årets deltagere, hvoraf mange er gengangere, kommer fra fire forskellige kommuner: Varde, Billund, Esbjerg og Fanø.

- Selv om der er mange, de ikke kender, er de super gode til at hjælpe hinanden og give hinanden plads. Det er skønt at se, siger Stine Mathiasen.

Sine Paulson Jessen på 15 år kan med bopæl i Rousthøje cykle hen til sportsskolen.

- Det er sjovt at prøve nogle nye aktiviteter. Her er mere tid og ro, så jeg blandt andet kan være med til at spille håndbold. Det er ellers svært for mig at være med til, da jeg er svagtseende, beretter teenageren.

Hun er også med i LykkeLiga, et fællesskab og projekt, der har til formål at etablere lokale håndboldhold for børn med udviklingshandicap.

Sportsskolen blev fredag afsluttet med hygge, besøg af forældre, søskende med flere, overrækkelse af diplomer til alle og ikke mindst en fodboldkamp mellem børn og forældre, som blev dømt af en rigtig fodbolddommer i skikkelse af Peter Schultz fra Næsbjerg.

Stine Mathiasen har som sportsskoleleder stået i spidsen for at få alt til at spille til de nu i alt tre afholdte sportsskoler i Helle Hallen. Foto: Lene Weber
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce