Annonce
forside

Sprænger alle rammer: Kvickly Cup sætter deltagerrekord

Der bliver sat deltagerrekord, når Kvickly Cup afvikles i Ribe Fritidscenter i årets første weekend. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh

Med omkring 530 bordtennisspillere markerer Kvickly Cup i Ribe sig atter som landets største bordtennisstævne.

Ribe: I de seneste år har det årlige bordtennisstævne i Ribe, Kvickly Cup, haft et deltagerantal på næsten 500, men når årets stævne afvikles 5. og 6. januar, skal hele 530 spillere dyste om pokalerne, og det er flere end nogensinde før.

- Vi sprænger alle rammer i år, og vi var allerede for en måneds tid siden nødt til at sige stop for flere tilmeldinger. Vi har nået grænsen for, at det hele kan komme til at glide. Jeg tror, at grunden til, at vi igen har så mange deltagere, er, at vi er gode til at arrangere stævner og har en god planlægning, hvor tidsplanen også holder, siger formand for Ribe Bordtennis Klub, Knud Andersen, som glæder sig over, at flere danskere er med i år, da flere blandt andet sjællandske klubber bruger Kvickly Cup som en fælles klubtur.

De 530 spillere vil dyste på 60 borde, og det ventes, at der skal spilles små 3.000 kampe. I nogle af dem vil bordtennislegenden Allan Bentsen spille, og han vil også være et trækplaster i en ret stærkt besat eliterække.

- Niveauet er højere i de bedste rækker, og jeg vil anbefale publikum til at komme ind i Ribe Fritidscenter søndag eftermiddag, hvor det ventes, at finalen i herresingle elite spilles. Men man vil gennem hele weekenden kunne fornemme stemningen, koncentrationen ved bordene samt den kontrollerede kaos, der er under stævnet, siger Knud Andersen.

Stævnet begynder lørdag morgen og fortsætter kun afbrudt af 8-9 timer natten til søndag frem til søndag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ædle dråber i nye rammer

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce