Annonce
112

Sprængfarlig granat fisket op af Vedsted Sø

Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Vedsted: En magnetfisker fik et livsfarligt fortidsfund på krogen, da personen fredag eftermiddag gav sig til at fiske i Vedsted Sø. Vedkommende havde fanget en tysk mortergranat fra anden verdenskrig, hvilket fik personen til at ringe efter politiet.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 15.40 og der har lige siden været hjemmeværnspersonale til stede ved søen, hvor granaten er fisket op på land. Personalet vil være til stede for at vogte granaten i løbet af natten og til lørdag formiddag, hvor et hold ammunitionsryddere ankommer til søen for at destruere den.

Historisk set er der blevet fundet en del efterladt ammunition i Vedsted Sø samt de tre nærliggende søer, Vedbøl, Rudbjerg og Pamhule. Ifølge Ib Erbs, der er formand for Vedsted Sogns Lystfiskerforening, så dumpede tyske soldater millioner af tons ammunition i danske søer efter kapitulationen den 4. maj 1945.

- Håndgranaterne rådner, men mortergranaterne er lavet af messing og kobber, og bliver derfor ved med at være intakte. De skal bare ligge i fred, så sker der ingenting, fortæller Ib Erbs, der advarer mod at fiske med magnet i søerne:

- Vi vil simpelthen ikke have det, for man kan komme alvorligt til skade. Er man så uheldig, at den går af, så er der ikke noget tilbage bagefter. Sådan en mortergranat er ikke sjov, du.

Magnetfiskeren er ikke sigtet i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce