Annonce
112

Springer i søen for sjov og imod tømmermændene

Temperaturen sneg sig godt over 25 grader søndag eftermiddag, og så lod søstrene Sarah og Anna Møllegaard Refshauge sig køle i søen. Foto: Jacob Schultz
De varme temperaturer drev søndag mange mennesker ud til Vedsted Søbad.

Vedsted: Mens mange på egnen sikkert plejede tømmermændene fra weekendens Kløften Festival med kold sodavand og saltede chips i skyggen, var der gang i den ved det populære Vedsted Søbad, hvor nogle - også folk med tømmermænd - nød søndagens varme solstråler.

Søbadet er også gæstet af en strid vind fra vest, og det tager ifølge ekspedienten ved søbadets isbod lige toppen af gæsterne, der kunne være flere af.

Men blandt menneskerne på den populære badebro, hvor der er mulighed for spring fra både bro og vippe, gør vinden ikke noget.

- Der er bare dejligt at være her, og så er vandet varmere her end ude ved Hejsager Strand, synes jeg, siger 11-årige Mads Emil Vollstedt, der gæstede søbadet sammen med sin kammerat Andreas Lei Arevad.

De to konkurrerede i, hvem der kunne lave de flotteste spring fra badebroen.

Annonce

- Og så skal vi på McDonalds bagefter - igen.

Line Nielsen, tømmermændsramt badegæst.

Tømmermænd skulle holdes i ro

Vedsted Badesø ligger halvanden kilometer fra E45, og det er Sønderjyllands reneste badesø, og altså måske også det varmeste badevand i området, skal man tro flere af gæsterne.

Lidt længere inde på broen, hvor de seje drenge ikke står i kø for at lave imponerende spring, lyder kvindestemmer, der skriger en smule af en øl eller to for meget.

- Det er mega dejligt, siger Kamilla Dahl, der er hoppet i vandet før sine to veninder Malene Dahl og Line Nielsen.

Ingen af de tre piger kan huske, hvornår de kom hjem fra gårsdagens fest i Kløften. De hørte dance-musikeren Djämes Braun, og derefter slører hukommelsen lidt, siger de. Da alle tre er kommet i vandet, bliver de enige om, at det er det eneste rigtige til tømmermændene.

- Og så skal vi på McDonalds bagefter - igen, siger Line Nielsen

Alt imens de tre veninder bliver kølet ned i søen, strømmer unge som ældre frem og tilbage på broen - i og op fra vandet. Vinden har ikke taget modet fra nogen, og inde på stranden sidder sågar en håndfuld unge mennesker med en flaske kulørt alkoholshots. Kløften varer måske lige til mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce