Annonce
112

Springer i søen for sjov og imod tømmermændene

Temperaturen sneg sig godt over 25 grader søndag eftermiddag, og så lod søstrene Sarah og Anna Møllegaard Refshauge sig køle i søen. Foto: Jacob Schultz
De varme temperaturer drev søndag mange mennesker ud til Vedsted Søbad.

Vedsted: Mens mange på egnen sikkert plejede tømmermændene fra weekendens Kløften Festival med kold sodavand og saltede chips i skyggen, var der gang i den ved det populære Vedsted Søbad, hvor nogle - også folk med tømmermænd - nød søndagens varme solstråler.

Søbadet er også gæstet af en strid vind fra vest, og det tager ifølge ekspedienten ved søbadets isbod lige toppen af gæsterne, der kunne være flere af.

Men blandt menneskerne på den populære badebro, hvor der er mulighed for spring fra både bro og vippe, gør vinden ikke noget.

- Der er bare dejligt at være her, og så er vandet varmere her end ude ved Hejsager Strand, synes jeg, siger 11-årige Mads Emil Vollstedt, der gæstede søbadet sammen med sin kammerat Andreas Lei Arevad.

De to konkurrerede i, hvem der kunne lave de flotteste spring fra badebroen.

Annonce

- Og så skal vi på McDonalds bagefter - igen.

Line Nielsen, tømmermændsramt badegæst.

Tømmermænd skulle holdes i ro

Vedsted Badesø ligger halvanden kilometer fra E45, og det er Sønderjyllands reneste badesø, og altså måske også det varmeste badevand i området, skal man tro flere af gæsterne.

Lidt længere inde på broen, hvor de seje drenge ikke står i kø for at lave imponerende spring, lyder kvindestemmer, der skriger en smule af en øl eller to for meget.

- Det er mega dejligt, siger Kamilla Dahl, der er hoppet i vandet før sine to veninder Malene Dahl og Line Nielsen.

Ingen af de tre piger kan huske, hvornår de kom hjem fra gårsdagens fest i Kløften. De hørte dance-musikeren Djämes Braun, og derefter slører hukommelsen lidt, siger de. Da alle tre er kommet i vandet, bliver de enige om, at det er det eneste rigtige til tømmermændene.

- Og så skal vi på McDonalds bagefter - igen, siger Line Nielsen

Alt imens de tre veninder bliver kølet ned i søen, strømmer unge som ældre frem og tilbage på broen - i og op fra vandet. Vinden har ikke taget modet fra nogen, og inde på stranden sidder sågar en håndfuld unge mennesker med en flaske kulørt alkoholshots. Kløften varer måske lige til mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce