Annonce
Kolding

Springryttere fra 14 nationer klar til start

Der skal hejses flag fra 14 forskellige nationer, når der er springstævne hos Absolute Horses. PR-foto

Tågerup: Resten af ugen er der ridebanespringning på internationalt niveau hos Absolute Horses, hvor der både skal findes en vinder af Stephex DM i ridebanespringning for senior og Agria DRF-mesterskab for U21 og U18 samt flere internationale klasser.

Blandt rytterne er Abdullah Alsharbatly fra Saudi-Arabien, der vandt sølvmedalje ved World Equestrian Games i Kentucky i 2010, og som var på holdet, der fik bronze til OL i London i 2012. Fra New Zealand er det Bruce Goodin, der har deltaget i OL fire gange. Der også ryttere fra Kina, Hong Kong, Japan, Kasakhstan og Ukraine, og selvfølgelig benytter mange europæiske ryttere sig også af chancen for at være med. De kommer fra Norge, Polen, Schweiz, Holland og selvfølgelig Sverige og Tyskland, der er det land, der har flest til start ud over Danmark.

Man kan også opleve den ene af værterne, Andreas Schou, der stiller op til DM, og det samme gør tv-kendis Tina Lund og sidste års mester Kasper H. Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Ændret åbningstid

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce