Annonce
Kolding

Spritfabrik godkendt til at lave håndsprit: Vodka og små shots bliver til 80.000 liter håndsprit om ugen

Håndspritten er i første omgang til landets kommuner, og Spritfabrikken Danmark er i dialog med sygehusene, hvis de skulle få brug for håndsprit. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Myndighederne har godkendt Spritfabrikken Danmarks ønske om at omlægge produktionen til håndsprit. Virksomheden forventer at kunne lave 80.000 liter om ugen, som skal ud til landets kommuner.
Annonce

Kolding: Nu er der store mængder håndsprit på vej ud til landets kommuner. Kolding-virksomheden Spritfabrikken Danmark, der normalt laver blandt andet vodka og små shots, er nemlig blevet godkendt af myndigheder til at lægge produktionen om til håndsprit.

TrekantBrand oplyser på sociale medier, at både brandvæsenet, Kolding Kommune, Arbejdstilsynet og Beredskabsstyrelsen har været på inspektion hos Spritfabrikken Danmark, og alle myndigheder har godkendt omlægningen.

Hans Ulrik Andersen, direktør i Spritfabrikken Danmark, fortæller, at det i første omgang er kommuner på tværs af landet, der får del i håndspritten.

- I første omgang leverer vi en stor volumen ud til kommunerne, som skal bruge det på deres plejecentre og til deres hjemmehjælpere, forklarer Hans Ulrik Andersen.

Direktøren fortæller, at Spritfabrikken Danmark også er klar til at levere til landets sygehuse, men de har i første omgang i brug for at få del i håndspritten.

- Der står vi standby. Vi har fået at vide, at de er dækket ind for nuværende. Men vi er i dialog med dem, hvis situationen skulle gå hen og ændre sig, siger Hans Ulrik Andersen.

- Vi har fået de første leveringer af sprit nu, og vi går i gang med at producere i næste uge. Vi har fået leveringer til, at vi kan lave mellem 70.000 og 80.000 liter håndsprit i næste uge

Hans Ulrik Andersen, direktør Spritfabrikken Danmark

Annonce

80.000 liter om ugen

I princippet kan Spritfabrikken Danmark producere 40.000 liter håndsprit i døgnet. Men produktionen afhænger af, hvor meget sprit, fabrikken får leveret fra deres leverandører.

- Vi har fået de første leveringer af sprit nu, og vi går i gang med at producere i næste uge. Vi har fået leveringer til, at vi kan lave mellem 70.000 og 80.000 liter håndsprit i næste uge, siger Hans Ulrik Andersen, der regner med, at 80.000 liter bliver det antal liter, som Spritfabrikken Danmark vil komme til at lave i ugen.

- Det er, hvad vi umiddelbart kan få varer til. Det er, hvad vi mere eller mindre har fået bekræftet. Men der er selvfølgelig forbehold med hensyn til forsyningssikkerheden i de her tider, og det må vi arbejde ud fra, siger Hans Ulrik Andersen.

Virksomheden Dankemi, der normalt laver blandt andet sprinklervæske, har også lagt produktionen om til håndsprit. De har dog problemer med at skaffe plastflasker nok til håndspritten. Spritfabrikken Danmark vil dog levere i de glasflasker, som de normalt benytter sig af.

- Vi kan helt klart fornemme, at kommunerne er interesseret i indhold fremfor emballage. Så skal de nok selv finde ud af at få spritten over i deres egne dispensere, siger Hans Ulrik Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce