Annonce
Tønder

Spritny madlejr i Højer lukker: Fire medarbejdere er fyret

Arla Fonden meddeler, at den på grund af corona-situationen har valgt at lukke medlejren i Højer. Den åbner i bedste fald tidligst til september. Nedlukningen betyder, at fire ansatte er fyret. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard
Arla Fonden har besluttet at lukke fondens madlejr i Højer frem til september næste år. Det skyldes Covid-19-restriktionerne, der betyder, at skoleelever ikke kan besøge madlejren. Fire medarbejdere er opsagt.
Annonce

HØJER: Der har været stille på Arla Fondens madlejr i Højer alt for længe. Og nu bliver stilheden forlænget yderligere. Fonden har besluttet at lukke lejren i Højer sammen med fondens anden madlejer på Helnæs på Sydvestfyn.

Grunden til nedlukningen skal naturligvis findes i den verserende corona-situation, der forhindre skolebørn fra hele landet at deltage i en lejrskole på madlejren i Højer.

På madlejren var det ellers meningen, at skolebørnene under det ugelange ophold skulle lære om gode madvaner og bæredygtig livsstil. Stilheden på den gamle gård i hjertet af Højer kommer som minimum til at fortsætte helt til september, skriver Arla Fonden i en pressemeddelelse.

Den midlertidige lukning sker som følge af den usikre situation på grund af Covid-19, og fordi ingen myndigheder forventer, at situationen er normaliseret inden sommerferien på trods af gennembrud i vaccineforskningen.

Annonce

Trist melding

Direktør i Arla Fonden, Sanne Vinther, er meget trist over situationen.

- Madlejrskolerne er skabt for at blive fyldt med børn, der i en uge lærer om mad, og derefter tager inspirerede og klogere hjem for at spise og leve sundere. Det går hundredvis af børn nu glip af. Så det er meget trist, at vi har været nødt til at tage denne beslutning, siger Sanne Vinther i pressemeddelelsen.

Sanne Vinther er direktør i Arla Fonden og naturligvis ked af, at det er nødvendigt både at fyre og lukke lejren i Højer ned resten af skoleåret. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard


Hvad siger du? Nej, hvor skrækkelig. Øv, det er en skam.

Kaare Holler Jessen, hotelejer, om den midlertidige lukning af madlejren


Den midlertidige lukning kommer som et chok for ejer af Marskhotellet, Kaare Holler Jessen.

- Hvad siger du? Nej, hvor skrækkelig. Øv, det er en skam, siger han og tilføjer, at åbningen af madlejren i hjertet af Højer har bidraget med liv og glade børn, der nysgerrigt har snuset rundt i byen. Nu bliver der lidt for stille.

Annonce

10 mand opsagt

Udgifterne til madlejrene er stadig store, selvom lejrskolerne ikke er fyldt med børn. Lukningen frem til september betyder derfor også, at i alt 10 medarbejdere på de to madlejrskoler er blevet opsagt, heraf fire i Højer.

- Det er simpelthen en skam, men jeg kan godt forstå, at det har været nødvendigt, siger Kaare Holler Jessen og tilføjer, at han glæder sig til, at der igen kommer lys i madlejrens vinduer.

Arla Fondens direktør er ked af, at det har været nødvendigt at afskedige de fire medarbejdere i Højer.

- Det er med sorg, vi har måtte informere vores dygtige madguider om opsigelserne som følge af den midlertidige lukning af lejren. De skabte gode, involverende og lærerige madoplevelser i tiden før Covid-19, siger Sanne Vinther i meddelelsen.

Annonce

Lån en madguide

På trods af den midlertidige nedlukning, vil Arla Fonden fortsat arbejde for bedre sundhed og trivsel for den kommende generation i perioden, hvor madlejrene er lukkede.

Arla Fonden har siden myndighedernes stop for lejrskoler i efteråret tilbudt alle aflyste skoler, at fondens madguider kan komme ud på skolerne og sætte undervisning i gang med fokus på maddannelse. Godt en tredjedel af skolerne har takket ja. Arla Fonden fortsætter med at stille madguider til rådighed resten af skoleåret i det omfang, det er muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce