Annonce
Kultur

Sprogforeningen har fundet vinder af årets Sprog- og Kulturpris

Forfatter Pernille Juhl får sprogforeningens kulturpris. PR foto
Det er Pernille Juhls evne til i sine bøger at beskrive sønderjyske skæbner, der får Sprogforeningen til at tildele hende Sprog og Kulturprisen 2019.

Aabenraa: Sprogforeningens Sprog- og Kulturpris 2019 gives til forfatteren Pernille Juhl. Det sker tirsdag 22. oktober kl. 19.30 i Billedsalen på Folkehjem i Aabenraa. Sprogforeningens Sprog- og Kulturpris tildeles en person, som har gjort en særlig indsats for dansk sprog og kultur i Sønderjylland.

Bestyrelsen har lagt vægt på den levende måde, som Pernille Juhl har beskrevet sønderjyske skæbner på. Gråsten Trilogien starter med "Vent på mig Marie" med udgangspunkt i farfaderens dagbøger fra deltagelsen i første verdenskrig, mens bog 3 - "Efter mørke" - handler om personer i modstandsbevægelse og koncentrationslejr under anden verdenskrig.

I "Marens Vilje" berettes om Maren Sørensen – sygeplejersken, som blev frihedskæmper, frimenighedspræst og kvindesagsforkæmper, der i 1952 blev belønnet med ridderkorset for sin enestående indsats i grænselandet.

- Alle disse forhold har haft afgørende betydning for valget af prisvinder 2019, skriver sprogforeningen i en pressemeddelelse.

Efter prisuddelingen kvitterer Pernille Juhl med et foredrag.

Annonce

Tidligere prismodtagere

Sprogforeningen har siden 1978 uddelt prisen. De første, som modtog prisen, var forfatterne Gynther Hansen og Sigfred Andresen.

Af andre, som har modtaget prisen, kan nævnes forfatteren Christian Skov, højskoleforstander og forfatter Niels Bøgh Andersen, museumsinspektør Inge Adriansen, sangskribenten Jens Rosendal, forfatteren Birte Blønd, rektor Jørgen Kühl og museumsinspektør René Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce