Annonce
Aabenraa

SSP-konsulent: Vi er opmærksom på problemet

SSP-konsulent John Hansen hilser eventuelle forbudsskilte velkommen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Hos det kriminalpræventive samarbejde SSP i Aabenraa Kommune er konsulent John Hansen udmærket bekendt med, at unge mennesker huserer ved Sønderstrand. Vi er i løbende dialog med politiet, siger han.

Aabenraa: Vi er opmærksom på problemet.

Sådan lyder det fra SSP- og ungdomskolekonsulent i Aabenraa Kommune, John Hansen. Han oplyser, at han og hans kolleger er udmærket klar over, at unge mennesker samler sig på Sønderstrand og på græsarealet ud til Flensborgvej. - Vores opsøgende streetworkere kommer også den vej forbi, for det har længe været et kendt hotspot for unge mennesker, særligt i sommerhalvåret. Situationen har så udviklet sig, fordi de nu har de her soundbokse (trådløse og mobile højtalere, red), der kan spille utrolig højt. Det tilfører jo en ny dimension, og folk vil opleve det som mere voldsomt. Men vi har fokus på området, siger John Hansen. Dog kan han og kollegerne kun forsøge at få en fornuftig dialog med de unge. - Vi har en socialpræventiv opgave, men vi har jo ikke lovhjemmel til noget som helst. Når vi taler ulovligheder, er det derfor en politiopgave, og i SSP har vi en løbende dialog med politiet om eksempelvis øget patruljering, siger John Hansen. Hans indtryk er imidlertid, at det primært at ganske almindelige og lovlydige unge, der parkerer på græsarealet, hænger ud ved stranden og hører musik. Men der er også dem, de kalder ’alternative unge’. - Hvor der er mange unge mennesker samlet, kommer der eksempelvis også dem, der vil lave en forretning ud af at sælge narkotika. Det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt, og det er igen noget, vi er i dialog med politiet om, siger John Hansen. Han mener, det vil være et godt skridt med et skilt, der forbyder parkering ved græsarealet. - Det er også noget, vi har talt om nogle gange, for det er ikke et sted, man bør parkere sin bil. Der tænker jeg, et forbudsskilt er en god begyndelse, siger John Hansen.

Annonce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stenkaster skal mentalundersøges

Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce