Annonce
Sønderborg

Stærk trafikbekymring i Adsbøl

Der blev for nu en del år siden etableret afmærkning ved fodgængerfeltet foran skolen, men det har ikke ændret på de til tider farlige situationer. Foto: Henrik Rath
Trafikken gennem hovedgaden i Adsbøl forbi Æblegård Friskole er blevet både mere intens og tungere. 140 fartbøder er udstedt på bare to dage og skolen har flere oplevelser med hensynsløs kørsel. Teknik- og miljøudvalget ser på løsninger.

Adsbøl: Det er alt andet end trafiktryghed for beboerne i Adsbøl og særligt ved Æblegård Friskole, hvor der ellers er et fodgængerfelt. For kort tid siden blev der udstedt 140 fartbøder på to dage.

- Vi har desuden målinger, som viser, at der er kommet mere trafik. I gennemsnit cirka 500 flere biler i døgnet, hvilket er en stigning på omkring 10 procent, forklarer Sten Holm, som sammen med fem andre fra området har lavet en gruppe, der har arbejdet for en bedre trafiksikkerhed på strækningen. Selv har han boet godt 20 år i Adsbøl og haft tre børn på friskolen.

Flere beboere konstaterer også mere tung trafik i form af lastbiler, der kører på motorvejen via Adsbøl, da man ikke kan køre i østlig retning mod Sønderborg ved tilslutningen nær Felsted.

- Og det øjeblik vejen ved Egernsund bliver et-sporet frygter vi for endnu mere trafik gennem Adsbøl, tilføjer Birte Nybo, der er lærer på friskolen i byen.

Vi har desuden målinger, som viser, at der er kommet mere trafik. I gennemsnit cirka 500 flere biler i døgnet, hvilket er en stigning på omkring 10 procent.

Sten Holm, beboer i Adsbøl og med i trafikgruppen.

Hensynsløs kørsel

For år tilbage blev fodgængerfeltet foran skolen forsynet med et rødt felt og skaktern, men der er stadig og ofte farlige situationer på stedet.

- Så sent som for et par uger siden stod en far med sine tre børn, der skulle over fodgængerfeltet til skolen. En knallert stoppede og en bagved kørende bilist sænkede farten for blot få øjeblikke senere at køre over feltet lige for fødderne af børnene, der var på vej ud på vejen. Flere bilister kører også med fuld fart op til feltet og bremser hårdt, forklarer skoleleder Else Mølgaard.

Beboergruppen har haft et par møder med Sønderborg Kommune, og på mødet i Teknik- og miljøudvalget tirsdag eftermiddag er sagen på dagsordenen med en mindre rapport fra Rambøll som bilag.

Der er samlet set løsningsforslag for godt 1,5 mio. kroner, som dog kan tages i etaper. Blandt dem er hastighedsdæmpende foranstaltninger, mulighed for indsnævring af kørebanen og mere tydelige byporte og synliggørelse af byzonen.

Byrådsmedlem Charlotte Riis Engelbrecht(S), der bor i Adsbøl, er med i trafikgruppen.

- Nogen vil måske se det, som utidig indblanding, men jeg gør det ikke, fordi jeg skal skubbe ekstra til sagen. Men jeg kan sagtens følge folks bekymringer omkring trafikproblemet, siger hun.

Fra initiativgruppen til mere trafiksikkerhed er det fra venstre mod højre: Claus Rasmussen, Birte Nybo, Sten Holm, Kim Agerley og Allan Venderby. Foto: Henrik Rath
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce