Annonce
Billund

Stærke Heden-atleter kvalificerede sig til finalen i hold-DM

Billund: Den lokal atletikklub Heden havde ved de indledende runder ved hold-DM i Aalborg indgået holdfællesskab med Vejle IF. Hos de yngste drenge op til 15 år sprang Christian Reusing endnu engang rigtig langt i længdespring og besatte 1. pladsen i konkurrencen - og resultatet er det næstbedste af en 15 årig i Danmark i år. Christian vandt endvidere højdespring, og sammen med tre Vejle-gutter var de også hurtigt på 4x100 meter stafet.

Hos de ældste piger 16-19 år, havde det kombinerede hold deltagelse af Liv Bertelsen. Og hun gjorde det også godt. I spydkastkonkurrencen kaste hun sig til en 1. plads, og derved gode points til holdet. I kuglestød stødte hun godt syv meter og fik en 3.-pladsen.

- Vores to atleter var således stærkt medvirkende til, at begge hold kvalificerede sig til de danske holdfinaler, der afvikles i København til september, fortæller træner i atletikklubben Heden, Jan Poulsen i en pressemeddelelse.

Ved et andet stævne viste Siv Bertelsen storform på 800 meter, da hun løb distancen i den fine tid 2,31,06 - hvilket i skrivende stund er hurtigste 13-årige pige i Danmark i år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce