Annonce
forside

Stærke kræfter vil uddanne jurister i Esbjerg

Lige nu arbejder stærke kræfter i form af Esbjerg Kommune, Business Esbjerg, tidligere Esbjerg Erhvervsudvikling, og et større netværk af virksomheder og statslige styrelser på at få Juridisk Institut ved SDU i Odense til at etablere en afdeling i Esbjerg. Arkivfoto: Ludvig Dittmann.

Statslige styrelser, Business Esbjerg, Esbjerg Kommune og et netværk af virksomheder er gået sammen om at skaffe den højt profilerede jura-uddannelse til Esbjerg. Undersøgelse viser stort behov.

Esbjerg: Esbjerg får om få år de første kandidatstuderende i medicin, når de kommende læger bliver en del af et samarbejde mellem Syddansk Universitet (SDU) i Esbjerg og Sydvestjysk Sygehus, og muligvis kan landets femtestørste by også få den prestigefulde jurauddannelse inden for en kortere årrække.

Lige nu arbejder stærke kræfter i form af Esbjerg Kommune, Business Esbjerg, tidligere Esbjerg Erhvervsudvikling, og et større netværk af virksomheder og statslige styrelser på at få Juridisk Institut ved SDU i Odense til at etablere en afdeling i Esbjerg. At behovet for jurister på landsdelens arbejdspladser er tilstede, er allerede blevet dokumenteret via en omfattende undersøgelse fra Business Esbjerg. Den viser nemlig, at et netværk af arbejdsgivere indenfor en radius af 75 minutters kørsel fra Esbjerg har behov for mellem 100 og 150 nyuddannede jurister på årsbasis.

Her kan du læse jura i dag

I dag kan du læse jura fire steder i landet: København, Odense, Aarhus og Aalborg. Både kandidat- og bacheloruddannelserne udbydes af Københavns Universitet, Syddansk Universitet i Odense, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet.

Absolut nødvendigt

Arbejdsgiverne er alt fra private virksomheder og advokatkontorer, til offentlige myndigheder samt ikke mindst statslige styrelser, som er rykket til både Ribe og Esbjerg i forbindelse med den omfattende udflytning af statslige arbejdspladser.

- Det er absolut nødvendigt, at vi fået en jurauddannelse, som kan dække det store behov, vi har identificeret blandt de private virksomheder og statslige myndigheder. Hvis vi ikke har tilstrækkelig nødvendig arbejdskraft, er det vanskeligt for vores erhvervsliv at udvikle sig optimalt. Og ikke mindst nu, hvor vi er blevet et klyngeområde i forbindelse med udflytningen af mange statslige job, så er problemstillingen desuden af national karakter, siger direktør for Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk.

Hun oplyser yderligere, at der vil blive skabt en tæt tilknytning mellem SDU og arbejdspladserne med jura-ansatte, ligesom der vil blive arbejdet på at skabe et attraktivt studie- og forskningsmiljø for både studerende og undervisere.

- Kort sagt vil vi gerne sandsynliggøre, at man ikke behøver at være bekymret ved at placere en jurauddannelse her, og i første omgang har vi dokumenteret, at der er fuld opbakning fra det lokale erhvervsliv, siger erhvervsdirektøren.

Camilla Hørby Jensen, institutleder ved Juridisk Institut på SDU, betoner, at man befinder sig på et indledende stadie, og at man fortsat mangler at få afdækket en række forhold, før der træffes beslutning.

- Vi skal have afdækket hvor stort studentergrundlaget og interessen er fra studerende, er det et antal, der giver mening? Og kan det hænge sammen økonomisk, ligesom der skal kunne skabes det nødvendige faglige miljø, siger institutlederen.

Hun peger desuden på, at yderligere uddannelsespladser i sidste ende skal godkendes politisk.

Annonce

Optimistisk

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) erklærer sig fuld af optimisme i forhold til bestræbelserne.

- Jeg vurderer, at chancerne for at det lykkes er gode - ikke mindst set i lyset af, at man har fremskaffet et datagrundlag, der viser et kæmpestort behov, siger Frost Rasmussen.

Næste møde mellem parterne finder sted i slutningen af denne måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

QUIZ: Hvad ved du om mors dag?

Annonce