x
Annonce
Erhverv

Stærke tv-serier kan have givet Netflix godt kvartal

Wolfgang Rattay/Reuters
Det er ikke urealistisk, at Netflix har indfriet sin egen ambition, vurderer analytiker forud for regnskab.

De seneste måneder har Netflix lanceret nye afsnit fra nogle af sine populære tv-serier, og det kan være med til at indfri selskabets ambition for antallet af nye betalende kunder.

Det vurderer Claus Bülow Christensen, digital medieanalytiker og grundlægger af Copenhagen Future TV Conference, forud for Netflix' regnskab for tredje kvartal, der rummer kundeudviklingen i perioden juli-september.

Da Netflix præsenterede sit regnskab for andet kvartal, blev det mødt med stor skuffelse af det amerikanske selskabs aktionærer.

Selskabet havde kun fået 2,7 millioner nye betalende brugere. Det var lavere end de 5,5 millioner brugere, der kom til i andet kvartal året før, og var også under Netflix' egen forventning om 5 millioner nye brugere.

Efter skuffelsen har Netflix i tredje kvartal forventet at få 7 millioner nye betalende brugere, og det er ikke helt urealistisk, mener medieanalytikeren.

- Jeg tror, der er en vis sandsynlighed for, at de kan have hentet en del nye kunder, fordi de har haft nogle meget stærkere tv-serier her i tredje kvartal end i andet kvartal, siger Claus Bülow Christensen.

Som eksempler peger han på tredje sæson af "Stranger Things" og den sidste sæson af "Orange is the New Black".

Mens det bliver spændende, om Netflix har kunnet indfri sin egen forventning til det seneste kvartal, imødeses det også, hvilke forventninger Netflix har til fjerde og sidste kvartal.

I løbet af kvartalet træder både Disney og Apple ind på markedet for tv-streaming, og derfor kan Netflix forvente stor konkurrence i det marked, selskabet på sin vis var med til at opfinde.

- Fjerde kvartal er det første kvartal, hvor Netflix for alvor kan forvente en brutal konkurrence på sit marked, bemærker Claus Bülow Christensen.

Han tilføjer, at Netflix står godt rustet i forhold til konkurrencen, da der bliver brugt mange penge på originalt indhold, og der også er flere nyheder i fjerde kvartal.

Blandt andet bliver tredje sæson af "The Crown" lanceret i november, hvor også filmen "The Irishman" kommer på Netflix. Filmen er instrueret af den prisvindende instruktør Martin Scorsese og kommer kun på Netflix.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce