Annonce
Billund

Stærkt forsvar sikrede sejren i Nordjylland: Grindsted hænger stadig på i toppen af 1. division

Efter en jævnbyrdig 1. halvleg fik Grindsted justeret på forsvaret, og efter pausen rendte de derfor fra de nordjyske værter. Grindsted vandt med 29-21 og hænger stadig på i toppen af håndboldens 1. division. Arkivfoto: Alex Hermann.
Da Grindsted fik forsvaret indstillet efter den måde, som Elitesport Vendsyssel spillede, blev forskellen på holdene større og større. Efter en tæt 1. halvleg, lagde Grindsted afstand efter pausen og vandt med forholdsvis sikre 29-21.

Grindsted: Det tog lidt tid at få knækket forsvarskoden, men da gåden først var løst, var der ingen tvivl om udfaldet af kampen mellem Grindsted GIF ud Elitesport Vendsyssel. Efter en god 2. halvleg kunne Grindsted i kraft af en sejr på 29-21 tage to point med hjem fra Nordjylland.

Tidligt i kampen tydede intet ellers på, at Grindsted skulle ende med at vinde stort. Hjemmeholdet var i teten og var gennem det meste af 1. halvleg foran med en enkelt pind eller to. Først til allersidst i halvlegen fik Thomas Theilgaard bragt Grindsted i front, og efter pausen kom det til at se helt anderledes godt ud.

- Vi får justeret vores forsvarsspil rigtigt godt, så vi fanger mange af deres indspil, som vi får løbet kontra på. Det ender med at knække dem, at de ikke kan åbne vores forsvar, siger Grindsted-træner Flemming Pedersen, som især er glad og tilfreds med indsatsen efter pausen.

Annonce

I begyndelsen af 2. halvleg var der ellers begyndende panderynker på Grindsted-bænken, da både Bjarke Nybo Jørgensen og Rolf Ravn blev sat ud af spillet med henholdsvis en flækket læbe og en albue i hovedet. Begge kom dog tilbage på banen og var med til at køre sejren i hus.

Nicklas Bjørn var Grindsteds bedste

Grindsted klarede sig især godt i defensiven, og i løbet af 2. halvleg lykkedes det blot nordjyderne at score otte gange. Det er ikke nok, hvis man gerne vil have point.

- Det er et hold uden de helt store skytter, men de går virkelig mod mål. Det skulle vi lige finde ud af, hvordan vi skulle håndtere, siger Flemming Pedersen, der er meget tilfreds med, at det undervejs i kampen lykkedes at foretage de nødvendige rettelser i taktikken, så der endte med at blive god forskel på holdene.

De scorede for Grindsted

Tobias Rasmussen - 6 mål.

Frederik Nielsen - 5 mål.

Nicklas Bjørn Jensen - 3 mål.

Daniel Jørgensen - 3 mål.

Thomas Theilgaard - 2 mål.

Jakob Villemoes Larsen - 2 mål.

Rolf Ravn - 2 mål.

Bjarke Nybo Jørgensen - 2 mål.

Christian Wetche - 2 mål.

Hjalmar Andersen - 1 mål.

Kristoffer Jessen - 1 mål.

- Det var ikke nogen kæmpe håndboldkamp, men vi fik reguleret nogle ting rigtigt godt. Der kom små justeringer, som gjorde, at forsvaret stod lidt mere sikkert, og at vi fik det kapitaliseret over i kontrafasen. Så det var en god, solid forsvarskamp, hvor især Nicklas Bjørn virkelig steppede op, siger Grindsted-træneren.

Annonce

Et bedre hold

Elitesport Vendsyssel har ellers leveret solide resultater og er under alle omstændigheder et klart bedre hold end sidste sæson, hvor kun en corona-suspendering af de lavere rækker reddede holdet fra nedrykning.

- De har i hvert fald en langt bedre moral og en anden tilgang. De var helt ligeglade med, at de havde tabt med 12 eller 13 mål til os i sidste sæson. De kørte bare på, siger Flemming Pedersen, der kunne se fløjspilleren Tobias Rasmussen blive sit holds topscorer med seks mål.

Trods sejren er der dog områder, hvor der er plads til forbedring for Grindsted. På straffekast var Grindsted-skytterne ifølge Flemming Pedersen utrolig stabile, men desværre dækker det over, at samtlige straffekast i kampen blev brændt, da både Tobias Rasmussen, Magnus Sadova og Frederik Nielsen missede fra syv meters afstand.

- Det er åbenbart svært, for det var tre meget dygtige spillere, som brændte, konstaterer Flemming Pedersen og indrømmer, at det ikke er en ideel statistik.

Straffekast har gennem hele sæsonen været en udfordring for Grindsted. Der er ganske enkelt blevet brændt for mange af de straffekast, som Nicolaj Svalastog i sidste sæson sendte i nettet med usvigelig sikkerhed.

Grindsted GIF spiller igen på lørdag, hvor holdet hjemme i Lynghallen tager imod Roskilde Håndbold. Den kamp bliver fløjtet i gang klokken 16.

Vi får justeret vores forsvarsspil rigtigt godt, så vi fanger mange af deres indspil, som vi får løbet kontra på. Det ender med at knække dem, at de ikke kan åbne vores forsvar.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIF
Annonce
Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Billund

GGIF mister håndboldprofil: Skal spille i landets bedste række

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Esbjerg For abonnenter

Villakvarter gisner om rævestreger: Hvorfor forsvinder sko, mens brugte bleer ender i baghaven?

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce