Annonce
Aabenraa

Støj på biblioteket, hasarderede udrykninger eller tomme bygninger: Hvad skal avisen undersøge?

Redaktionen har igen modtaget en masse gode spørgsmål. Nu er det tid til at stemme på, hvad du synes, vi skal undersøge. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Nu kan du igen være med til at bestemme, hvilke emner avisen skal undersøge. Afgiv din stemme på Aaben by.

Aabenraa: Hvad vil du gerne have, JydskeVestkysten undersøger?

Aabenraa-redaktionens nye projekt, Aaben by, har været i gang i to måneder, og læserne har kvitteret med gode spørgsmål. For lidt over en måned siden oprettede vi vores seneste afstemning om, hvad vi skulle undersøge, og her stemte 791 af jer. Det førte til artiklerne om den dyre landskabskunst mellem Varnæs og Bovrup.

Nu er det tid til at spørge dig og andre læsere til råds igen. For hvilket af fire emner, som læserne har foreslået, skal vi nu tage fat i og lave journalistik om?

Afgiv din stemme via formularen herunder - og stil os meget gerne nye spørgsmål i formularen nederst. Afstemningen slutter tirsdag den 27. august.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce