Annonce
Debat

Støjberg handler moralsk rigtigt

Annonce

Læserbrev: I JV den 19.1. anholder Margot Torp min fremstilling af den svenske behandling af asylpar, som ganske rigtigt implicerer individualitet, men som først sker efter at parrene er skilt ad.

De tal over svenske barnebrude, som jeg gengav, burde vel i den grad kalde på et politisk initiativ, hvad der så også skete. "Sverige vurderer hver sag individuelt", hoverer Torp, og mener, at sådan burde Støjberg også have handlet. Den kritik er en gratis omgang i betragtning af, at man jo selv indstiller barren og kriterierne - som når Churchill mener, at "historien vil være mig nådig stemt, for jeg har tænkt mig selv at skrive den" - evt. med hjælp fra et tilstrækkeligt opbud af "uvildige" advokater.

Sagen er et mix af moral, jura, etik og politik. For Støjberg handler sagen alene om, at vi ikke skal acceptere, at hvad der ville kriminalisere en dansk mand, skal være lovligt, når der er tale om en asylansøger fra en kultur, som opererer med normer, der er i opposition til vore.

Om rigsretssager generelt: Når Kjærbøl undgik en sag, så er det herefter uden mening at anvende retten - selv i tilfældet Mette Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce