Annonce
Danmark

Støjberg og Trane Nørby mødes i Kolding til sidste duel

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Torsdag aften rundes danmarksturnéen af for Jakob Ellemann-Jensen, Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby.

En omfattende turné rundt i hele landet til Venstres bagland slutter torsdag aften i Kolding for Jakob Ellemann-Jensen, Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby.

Mens førstnævnte i øjeblikket er eneste kandidat til formandsposten, så skal Støjberg og Trane Nørby i kampvalg for at blive partiets næste næstformand.

Befrielsens øjeblik for trioen finder sted lørdag, hvor det hele afgøres på Venstres ekstraordinære landsmøde i Herning.

Jakob Ellemann-Jensen ser positivt på situationen i Venstre, hvor det især i august lignede det vilde vesten - kulminerende med afgangen af Lars Løkke Rasmussen som formand og Kristian Jensen som næstformand.

Det sagde Jakob Ellemann-Jensen til TV Midtvest onsdag aften, hvor han sammen med Støjberg og Trane Nørby gæstede Venstre i Region Midtjylland.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld. For den opgave, som jeg forhåbentlig står over for på lørdag, den er ikke nem. Den er rigtig svær, den er rigtig vanskelig, og det bliver en holdindsats.

- Og når jeg kigger rundt på holdet, som også har været repræsenteret her i aften, så sidder folk og nikker og siger, at "vi vil gerne være med", sagde Jakob Ellemann-Jensen onsdag aften efter mødet i Viborg.

Kurt Mosgaard, der er formand for Venstre i Viborg Kommune, deltog i onsdagens møde. Inden mødet var det 50/50 for ham i forhold til, hvem han vil pege på som næstformand. Det er det ikke længere.

- Nu er der nok en overvægt til en af de to kandidater, sagde han onsdag aften til TV Midtvest.

Hvem vil han ikke røbe. Han skal først vende det med sit bagland, lød det fra Kurt Mosgaard.

Ifølge ham har Jakob Ellemann-Jensen og de to næstformandskandidater givet tilsagn om mere medlemsindflydelse.

- Det er det, vi vil have. Mindre topstyring. Og det er det, jeg tror, kommer til at ske, sagde Kurt Mosgaard.

Det er omkring 850 delegerede, som lørdag vælger ny formand og næstformand i Venstre.

/ritzau/

Annonce
Se indslaget fra TV Midtvest
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce