Annonce
Trekantområdet

Støjberg skal i Rigsretten: To vejlensere skal dømme i sagen

Karen Klint (S), den senere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Gert Eg (V) mødtes i forbindelse med valgkampen i 2015. Det var netop i Lars Løkkes regeringstid, Inger Støjberg var integrationsminister. Arkivfoto: Angelina Owino
Tidligere folketingsmedlem Karen Klint (S) og tidligere byrådsmedlem Gert Eg (V) er blandt de 15 politisk udpegede medlemmer af Rigsretten.
Annonce

Vejle: To vejlensere skal være med til at dømme tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V) i den kommende rigsretssag.

Socialdemokraten Karen Klint, der indtil valget i 2019 var medlem af Folketinget, er udpeget af sit parti til Rigsretten. Karen Klint sad i Folketinget i 21 år og var blandt andet medlem af Folketingets Præsidium i en lang årrække.

Karen Klint omtalte selv sin mulige rolle i den kommende sag i Vejle Amts Folkeblad lørdag. I klummen "Lørdagsbanden" skrev hun:

- Bliver ansvaret aktiveret, vil jeg tage det på mig og ikke forlods tage stilling i sagen. Derfor har jeg ikke siden udpegningen sagt noget om den verserende problematik på asylområdet.

Annonce

Tidligere formand for VB

Venstre har udpeget advokat Gert Eg, der var gruppeformand for Venstre i Vejle Byråd fra 1998 til og med 2006. Gert Eg har båret en række andre tillidshverv, blandt andet som formand for sin fodboldklub, Vejle Boldklub, og som formand for Jysk Fynske Medier.

De to vejlensere er blandt de i alt 15 medlemmer, som Folketingets partier har udpeget til den 30 medlemmer store rigsret. De øvrige 15 er alle dommere i Højesteret - udpeget efter anciennitet.

Medlemmerne er udpeget for seks år ad gangen. Karen Klint har blandt andet selskab af partifællen tidligere minister Pia Gjellerup.


Min opfordring til alle er at tage det roligt og huske, at her i landet er man uskyldig, indtil man er dømt skyldig.

Karen Klint, medlem af Rigsretten - i klummen Lørdagsbanden


Det er yderst sjældent, at Rigsretten mødes til en rigsretssag. Det er faktisk kun sket fem gange - senest i 1995, hvor tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen (K) stod tiltalt i tamil-sagen og endte med en dom på fire måneders betinget fængsel.

Disse 15 er udpeget af Folketinget

Erik Christensen, tidligere S-folketingsmedlem (udpeget af Socialdemokratiet)

Pia Gjellerup, tidligere S-folketingsmedlem (udpeget af Socialdemokratiet)

Karin Gaardsted, tidligere S-folketingsmedlem (udpeget af Socialdemokratiet)

Karen J. Klint, tidligere S-folketingsmedlem (udpeget af Socialdemokratiet)

Klaus Bach (udpeget af Radikale)

Anne Grete Holmsgaard, tidligere SF-folketingsmedlem (udpeget af SF)

Leif Donbæk Thomsen (udpeget af SF)

Ingelise Bech Hansen (udpeget af Enhedslisten)

Nicolai Mallet (udpeget af Venstre)

Karoly Nèmeth (udpeget af Venstre)

Gert Eg (udpeget af Venstre)

Karen Rønde, tidligere V-folketingsmedlem (udpeget af Venstre)

Mette Vestergaard Huus (udpeget af Venstre)

Christian Langballe, tidligere DF-folketingsmedlem (udpeget af Dansk Folkeparti)

Keld Holm, biskop emeritus (udpeget af Konservative)

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce