Annonce
Haderslev

Støjen flyttes og måles på Fighter Wing

Til det tredje af forsvarets borgermøder om F-35 var der stillet flere hundrede stole op. Men kun godt 100 blev brugt. Foto: Jacob Schultz

De nye kampflys påvirkning af miljøet bliver indgående vurderet. Den første høring er i gang. Et F-35 kommer forbi til en demonstrationsflyvning.

SKRYDSTRUP: De kommende år vil støjbillede ændre sig en del på Fighter Wing Skrydstrup. I forbindelse med at der skal etableres et nyt område til F-35 jagerflyene, skal F-16 flyene flyttes. Det sker til årsskiftet. F-16 flytter fra eskadrille 730 til eskadrille 727 to en halv km længere østpå. Dermed flyttes terminalstøjen også.

F-16 vil derefter flyve fra eskadrille 727 til de udfases. Inden da skal eskadrille 727 ombygges. Derefter kommer turen til eskadrille 730, der skal ombygges tilf.-35. Det arbejde kommer til at foregå fra 2019 til 2023.

Der vil blive lavet nye beregninger af terminalstøjen fra områderne. I et hele taget vil der blive beregnet og målt støj mere end hidtil.

Forsvaret er i gang med at designe et overvågningssystem til at måle flystøj. Der forventes at være klar i 2019-2020.

Forsvaret har også indgået en aftale med det hollandske firma NLR om støjmålinger, så der kan blive gennemført støjmålinger af demonstrationsflyvninger med F-35, som man også gjorde i Holland inden, man fik F-35 der. Hvornår det kan ske i Skrydstrup, er der endnu ingen aftale om.

Annonce

Miljøvurdering

Invitation til høring af afgrænsningsrapport for miljøkonsekvensvurdering

I perioden den 7. juni 2018 til den 30. juli 2018 vil høringen af afgrænsningsrapporten blive gennemført. Høringen har til formål at sikre, at alle relevante emner medtages i miljøkonsekvensvurderingen.Materialet kan findes på Fighter Wing Skrydstrups hjemmeside under "Støj fra Flyvestation Skrydstrup" og på www.fmi.dk/nyt-kampfly. Høringssvar skal indsendes på FES@MIL.DK senest den 30. juli klokken 12.

Der er tale om en offentlig høring, hvor alle borgere inviteres til at deltage.

Miljøbelastning

Udover støjberegninger og -målinger skal der også lave en vurdering af miljøbelastningerne. I den forbindelse vil forsvaret indhente ekspertbistand fra rådgivende ingeniørfirmaer samt Aarhus Universitet.

Miljøvurderingen kommer blandt andet til at til at indeholde beskrivelse af konsekvenserne på befolkningens sundhed, den biologiske mangfoldighed, jordarter, jordbund, vand, luft og kulturarv. Der skal for eksempel laves arkæologiske forundersøgelser inden byggeriet af F-35 komplekset går i gang. Høringsperioden for afgrænsning af miljøkonsekvensvurderingen er begyndt.

Det næste borgermøde arrangeret af forsvaret forventes at bliver holdt den 6. december i år.

På torsdag har Haderslev Kommune arrangeret et dialogmøde om F-35. Det holdes i SE Arena klokken 19-21. Alle er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig. Mødet vil blandt andet handle om kommunens rolle i indfasningen af F-35, erhvervssamarbejdet ACE Denmark og et muligt fælles træningscenter for F-35.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce