Annonce
Haderslev

Støjen flyttes og måles på Fighter Wing

Til det tredje af forsvarets borgermøder om F-35 var der stillet flere hundrede stole op. Men kun godt 100 blev brugt. Foto: Jacob Schultz

De nye kampflys påvirkning af miljøet bliver indgående vurderet. Den første høring er i gang. Et F-35 kommer forbi til en demonstrationsflyvning.

SKRYDSTRUP: De kommende år vil støjbillede ændre sig en del på Fighter Wing Skrydstrup. I forbindelse med at der skal etableres et nyt område til F-35 jagerflyene, skal F-16 flyene flyttes. Det sker til årsskiftet. F-16 flytter fra eskadrille 730 til eskadrille 727 to en halv km længere østpå. Dermed flyttes terminalstøjen også.

F-16 vil derefter flyve fra eskadrille 727 til de udfases. Inden da skal eskadrille 727 ombygges. Derefter kommer turen til eskadrille 730, der skal ombygges tilf.-35. Det arbejde kommer til at foregå fra 2019 til 2023.

Der vil blive lavet nye beregninger af terminalstøjen fra områderne. I et hele taget vil der blive beregnet og målt støj mere end hidtil.

Forsvaret er i gang med at designe et overvågningssystem til at måle flystøj. Der forventes at være klar i 2019-2020.

Forsvaret har også indgået en aftale med det hollandske firma NLR om støjmålinger, så der kan blive gennemført støjmålinger af demonstrationsflyvninger med F-35, som man også gjorde i Holland inden, man fik F-35 der. Hvornår det kan ske i Skrydstrup, er der endnu ingen aftale om.

Miljøvurdering

Invitation til høring af afgrænsningsrapport for miljøkonsekvensvurdering

I perioden den 7. juni 2018 til den 30. juli 2018 vil høringen af afgrænsningsrapporten blive gennemført. Høringen har til formål at sikre, at alle relevante emner medtages i miljøkonsekvensvurderingen.Materialet kan findes på Fighter Wing Skrydstrups hjemmeside under "Støj fra Flyvestation Skrydstrup" og på www.fmi.dk/nyt-kampfly. Høringssvar skal indsendes på FES@MIL.DK senest den 30. juli klokken 12.

Der er tale om en offentlig høring, hvor alle borgere inviteres til at deltage.

Miljøbelastning

Udover støjberegninger og -målinger skal der også lave en vurdering af miljøbelastningerne. I den forbindelse vil forsvaret indhente ekspertbistand fra rådgivende ingeniørfirmaer samt Aarhus Universitet.

Miljøvurderingen kommer blandt andet til at til at indeholde beskrivelse af konsekvenserne på befolkningens sundhed, den biologiske mangfoldighed, jordarter, jordbund, vand, luft og kulturarv. Der skal for eksempel laves arkæologiske forundersøgelser inden byggeriet af F-35 komplekset går i gang. Høringsperioden for afgrænsning af miljøkonsekvensvurderingen er begyndt.

Det næste borgermøde arrangeret af forsvaret forventes at bliver holdt den 6. december i år.

På torsdag har Haderslev Kommune arrangeret et dialogmøde om F-35. Det holdes i SE Arena klokken 19-21. Alle er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig. Mødet vil blandt andet handle om kommunens rolle i indfasningen af F-35, erhvervssamarbejdet ACE Denmark og et muligt fælles træningscenter for F-35.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce