x
Annonce
forside

Større frihed til folkeskolen

Peder Foldager. Arkivfoto

I Venstre vil vi i den kommende byrådsperiode arbejde for større frihed til den enkelte skole og større frihed til den enkelte skolebestyrelse og skoleleder til at forme den lokale skole til de forhold, som passer bedst til stedet og området, hvor skolen ligger.

Det kan f.eks. være skoledagens længde eller om der kan findes nogle mere smidige løsninger i den sammenhæng. Der er jo gode resultater fra et forsøg på Ølgod Skole, som kører lige i øjeblikket. Disse erfaringer skal vi drage nytte af.

Det kan f.eks også være et større fokus på toning af skolen og den faglighed, som man ønsker at drive skolen ud fra. Det kunne være, at man vil satse på bestemte linjer eller arbejde mere i teams. Ja, det skal være muligt for skolebestyrelsen og ledelsen i endnu højere grad at kunne sætte en dagsorden, der medvirker til endnu mere kvalitet og sammenhold i og omkring folkeskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Indbrud formentlig opklaret

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce