Annonce
Varde

Større naturbrand i skydeterræn: Soldater hjalp med brandslukning

Soldater på øvelse måtte træde til, da der onsdag eftermiddag udbrød en naturbrand i skydeterrænet ved Varde Kaserne.

Varde: Onsdag eftermiddag udbrød der en større naturbrand i Varde Kasernes skydeterræn, og selvom et større område endte med at brænde, så kunne det være gået meget værre, end det gjorde, fortæller indsatslederen fra Sydvestjysk Brandvæsen.

- Vi var heldigt at få stoppet branden. Det var en lidt større en. Det var i hvert fald et par hundrede meter bredt og fem-syv hundrede meter langt område, der brændte, siger indsatsleder Leif Erichsen.

At Leif Erichsen kalder det heldigt, at branden ikke bredte sig, skal ses i lyset af, at naturen er ufatteligt tør for tiden, og så var den kraftige vind medvirkende til at give ilden vind i sejlene.

Annonce

- Den bredte sig meget hurtigt på grund af vinden, så derfor koncentrerede vi os om at lave nogle standsningslinjer, siger Leif Erichsen.

Soldater på øvelse hjalp til med brandslukningen. Foto: Presse-fotos.dk

Standsningslinjerne blev dannet af brandfolk, der i modvind stod klar med brandslanger på række for at forhindre, at branden bredte sig yderligere.

Soldater hjalp til

Samtidig hjalp mellem 30 og 40 soldater fra kasernen, der var på øvelse i området, med at slukke branden. De blev alle udstyret med såkaldte branddaskere og svirpede til flammerne med vindretningen for at indskrænke det brændende område.

Og det var en stor hjælp for brandfolkene.

- Det gør, at jeg kunne glemme alt om branden i den ende i starten, hvor der var en kaosfase, indtil vi havde styr på branden. Og så kunne jeg køre ned til den del af branden, hvor der var røg, for det havde vi brandfolk udstyret til at håndtere, siger Leif Erichsen og tilføjer:

Branden blev anmeldt klokken 14.30. Foto: Presse-fotos.dk

- Havde den brændt lidt længere, så havde vi haft en pæn brand, og hvis den havde hoppet over standsningslinjen, hvor der ville være mere lukket med plantage, havde det været svært. Så havde det bare været et endnu større område, der brændte. Men på grund af arbejdet og hjælpen lykkedes det at få den under kontrol, inden det nåede så vidt.

Der var både indsat brandfolk fra stationerne i Varde og Esbjerg, og så hjalp pansrede mandskabsvogne med speciale i brandslukning fra Oksbøl også til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce