Annonce
Erhverv

Større salg af spil til Playstation fordobler Sonys overskud

Kazuhiro Nogi/Ritzau Scanpix
Et stigende salg af eksklusive spil har de seneste måneder været med til at løfte indtjeningen hos Sony.
Annonce

Den japanske elektronikgigant Sony har under coronakrisen tjent gode penge på blandt andet salg af spil til sin Playstation-konsol.

Det har været med til at give Sony et samlet overskud på 42 milliarder kroner, viser selskabets regnskab for perioden april til september.

De 42 milliarder kroner er mere end en fordobling i forhold til det overskud, der blev hentet i samme periode sidste år.

I regnskabet fremgår det, at Sony blandt andet har oplevet fremgang i den del af forretningen, der har at gøre med spil og netværksløsninger til Playstation.

Alene i denne forretning er salget vokset med 22 procent fra sidste år til 67,4 milliarder kroner i år.

På tværs af alle forretninger har Sony i perioden omsat for 247,3 milliarder kroner.

Baggrunden for fremgangen i spilforretningen er blandt andet et øget salg af spil, som udelukkede er blevet solgt til Sonys Playstation-konsol.

Derudover har Sony også oplevet en større efterspørgsel efter et særligt tilbud, som giver ejere af en Playstation mulighed for at betale et beløb for en periode og til gengæld få adgang til gratis spil. Tilbuddet hedder Playstation Plus.

Til gengæld har Sony oplevet et faldende salg af den nuværende generation af Playstation-konsoller, Playstation 4. Konsollen har dog også været på markedet i næsten syv år og afløses snart af sin efterfølger, Playstation 5.

I Danmark lanceres Playstation 5-konsollen 19. november. I september blev det muligt at forudbestille konsollen, men på grund af stor efterspørgsel og for få leveringer til forhandlerne blev der hurtigt udsolgt for forudbestillinger.

Det er heller ikke sikkert, at alle kan få en konsol på lanceringsdagen. Det oplyser Jim Ryan, administrerende direktør for selskabet Sony Entertainment Interactive, der står bag Playstation-spillekonsollen.

- Det er muligt, at ikke alle, der ønsker at købe en Playstation 5 i forbindelse med lanceringen, vil have mulighed for at finde en, fortæller Jim Ryan i et interview med Reuters.

Han tilføjer dog, at selskabet "arbejder så hårdt, som det kan" på at sikre nok konsoller op til julesalget.

Årsagen til det lave udbud af konsoller er først og fremmest coronakrisen, der har forsinket produktionen af den nye Playstation.

/ritzau/

Link til regnskab
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Aabenraa For abonnenter

Juristen Ali fra Sønderjylland blev nævnt som rollemodel af Ellemann på direkte tv

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce