Annonce
Trekantområdet

Større tryghed: Forældre og unge ønsker lokale steder at gå i byen

Nogle unge i Fredericia er utrygge ved at tage til andre byer for at feste, ikke mindst på grund af transport. De kunne godt tænke sig en lokal natklub, hvor de kunne feste i stedet for bl.a. at tage til Ghost i Middelfart. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen
Fredericia mangler steder at gå i byen for de unge. Derfor vælger de unge at tage til andre nærliggende byer for at feste og må ofte benytte sig af offentlig transport for at komme frem og tilbage. Det medfører både bekymringer fra unge og forældre.

Fredericia: Unge fredericianere tager til nærliggende byer på grund af manglende natklubber i byen. Temabar og Ghost er nogle af de mest eftertragtede natklubber blandt unge i Trekantområdet og Middelfart. De unge benytter offentlig transport, herunder bl.a. tog og busser.

Dette medfører dog stor usikkerhed blandt fredericianerne, især forældrene, da mange af de unge ikke er i stand til at navigere rundt i de forskellige områder i beruset tilstand. Det har bekymret mange forældre, at de unge har skullet tage toget hjem sent om aftenen.

Her fortæller to forældre til unge fra Fredericia Gymnasium om deres bekymringer i forhold til, at deres børn tager til andre byer for at feste.

Anne-Mette Walsted siger, at "det vil være rarere, hvis det kunne være lokalt, da man kender dem, der er i byen. Der er lokal tilknytning, og det er mere sikkert og nemmere at komme frem og tilbage."

Morten Walsted tilføjer sine tanker om, at de unge tager til andre byer for at feste:

- Det er jeg som far ikke ret vild med; vi ved ikke, hvad de laver, der er ingen, der hjælper dem på vej, og i tilfælde af et uheld er vi ikke i nærheden til at kunne hjælpe.

Annonce

Med unge øjne

”Med unge øjne” er et samarbejde mellem Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad, hvor gymnasieelever i 2.g som led i danskundervisningen skriver artikler, der bringes med jævne mellemrum på frdb.dk og i printudgaven af Fredericia Dagblad.

Lokale natklubber

Forældrene mener, at flere lokale natklubber ville kunne skabe ro for forældrene samt de unge. Forældrene udtrykker, at de ikke er vilde med, at deres børn ikke er i nærheden af dem. De har nemlig ikke mulighed for at gribe ind, i tilfælde af at der opstår konflikter.

Ligeledes er flere fredericianske unge enige i, at det ville være tryggere med en mere central natklub. I et interview med tre elever fra Fredericia Gymnasium udtrykker de deres holdning til det at tage til andre byer for at feste:

- Togene burde have nogle tider for unge, til efter de har festet, da der ikke er nogen sikkerhed. Vi hopper bare ind i toget, og så kører vi. Der er ikke kontrollører, der tjekker op på os, så vi kan sagtens blive fulgt efter, mener Freja Aaris.

Ceyda Bayir påpeger, at "det ville være dejligt at få noget lokalt her i Fredericia, især fordi vi er fri for transport, samt at det bliver meget mere sikkert, da vores forældre også har mulighed for at hente os."

Milena Bak tilslutter sig:

- Der kunne helt klart være bedre sikkerhed, da de fleste ender med at gå eller cykle hjem fra byen, siden der ikke er så mange busser. Ja, jeg synes lidt, vi mangler noget for de unge i Fredericia, ellers er der jo næsten også kun barer i byen for folk over 18.

En ny natklub i Fredericia kunne måske være med til at skabe tryghed for både de unge og voksne. Mange af konsekvenserne vil, ifølge fredericianere, kunne undgås med en ny lokal natklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Annonce