Annonce
Trekantområdet

Større tryghed: Forældre og unge ønsker lokale steder at gå i byen

Nogle unge i Fredericia er utrygge ved at tage til andre byer for at feste, ikke mindst på grund af transport. De kunne godt tænke sig en lokal natklub, hvor de kunne feste i stedet for bl.a. at tage til Ghost i Middelfart. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen
Fredericia mangler steder at gå i byen for de unge. Derfor vælger de unge at tage til andre nærliggende byer for at feste og må ofte benytte sig af offentlig transport for at komme frem og tilbage. Det medfører både bekymringer fra unge og forældre.
Annonce

Fredericia: Unge fredericianere tager til nærliggende byer på grund af manglende natklubber i byen. Temabar og Ghost er nogle af de mest eftertragtede natklubber blandt unge i Trekantområdet og Middelfart. De unge benytter offentlig transport, herunder bl.a. tog og busser.

Dette medfører dog stor usikkerhed blandt fredericianerne, især forældrene, da mange af de unge ikke er i stand til at navigere rundt i de forskellige områder i beruset tilstand. Det har bekymret mange forældre, at de unge har skullet tage toget hjem sent om aftenen.

Her fortæller to forældre til unge fra Fredericia Gymnasium om deres bekymringer i forhold til, at deres børn tager til andre byer for at feste.

Anne-Mette Walsted siger, at "det vil være rarere, hvis det kunne være lokalt, da man kender dem, der er i byen. Der er lokal tilknytning, og det er mere sikkert og nemmere at komme frem og tilbage."

Morten Walsted tilføjer sine tanker om, at de unge tager til andre byer for at feste:

- Det er jeg som far ikke ret vild med; vi ved ikke, hvad de laver, der er ingen, der hjælper dem på vej, og i tilfælde af et uheld er vi ikke i nærheden til at kunne hjælpe.

Med unge øjne

”Med unge øjne” er et samarbejde mellem Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad, hvor gymnasieelever i 2.g som led i danskundervisningen skriver artikler, der bringes med jævne mellemrum på frdb.dk og i printudgaven af Fredericia Dagblad.
Annonce

Lokale natklubber

Forældrene mener, at flere lokale natklubber ville kunne skabe ro for forældrene samt de unge. Forældrene udtrykker, at de ikke er vilde med, at deres børn ikke er i nærheden af dem. De har nemlig ikke mulighed for at gribe ind, i tilfælde af at der opstår konflikter.

Ligeledes er flere fredericianske unge enige i, at det ville være tryggere med en mere central natklub. I et interview med tre elever fra Fredericia Gymnasium udtrykker de deres holdning til det at tage til andre byer for at feste:

- Togene burde have nogle tider for unge, til efter de har festet, da der ikke er nogen sikkerhed. Vi hopper bare ind i toget, og så kører vi. Der er ikke kontrollører, der tjekker op på os, så vi kan sagtens blive fulgt efter, mener Freja Aaris.

Ceyda Bayir påpeger, at "det ville være dejligt at få noget lokalt her i Fredericia, især fordi vi er fri for transport, samt at det bliver meget mere sikkert, da vores forældre også har mulighed for at hente os."

Milena Bak tilslutter sig:

- Der kunne helt klart være bedre sikkerhed, da de fleste ender med at gå eller cykle hjem fra byen, siden der ikke er så mange busser. Ja, jeg synes lidt, vi mangler noget for de unge i Fredericia, ellers er der jo næsten også kun barer i byen for folk over 18.

En ny natklub i Fredericia kunne måske være med til at skabe tryghed for både de unge og voksne. Mange af konsekvenserne vil, ifølge fredericianere, kunne undgås med en ny lokal natklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce