Annonce
Sydjylland

Største procentvise stigning af regionerne: 26 er nu indlagt med coronavirus i Region Syddanmark

26 syddanskere er lørdag indlagt på regionens sygehuse. Heraf er seks så kritiske, at de er indlagt på intensiv med respirator. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/AFP/Ritzau Scanpix
Fra fredag til lørdag oplevede Region Syddanmark en stigning på 18 procent i antallet af indlagte patienter med coronavirus. Det er den største procentvise stigning blandt regionerne. I alt er nu 26 syddanskere indlagt.

Regionen: Region Syddanmark er den region, der har oplevet den største procentvise stigning i antallet af indlagte med coronavirus fra fredag til lørdag. Antallet af indlagte patienter er nemlig steget med 18 procent. Helt konkret er der tale om fire borgere, der fra fredag til lørdag er blevet så syge af coronavirus, at de er blevet indlagt på sygehuset. Fredag var 22 indlagt. Lørdag var tallet steget til 26. Heraf er seks i så kritisk tilstand, at de ligger på intensivafdeling i respirator.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen lørdag middag. Den første intensive patient i Region Syddanmark blev indlagt tirsdag.

På landsplan er antallet af indlagte steget markant på få dage. 206 er nu indlagt mod 186 fredag og 153 torsdag. Heraf er 42 indlagt på intensiv. Fredag var det 37. Samtidig er antallet af dødsfald steget fra ni fredag til 13 lørdag. Ifølge Sundhedsstyrelsen skal dødsfaldene forstås således, at de "er registreret indenfor 60 dage efter påvist coronainfektion, men hvor den ikke nødvendigvis er den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet".

Region Midtjylland har som den eneste region oplevet et fald i antallet af indlagte patienter med coronavirus. Fredag var 23 indlagt, og lørdag var det tal faldet til 20. Det er et fald på 13 procent.

I Danmark er 1326 personer smittet. På verdensplan var der lørdag 242.488 smittede personer, og 9.885 dødsfald kunne lørdag relateres til coronavirussen.

Region Syddanmark forbereder sig på, at der bliver brug for flere personaleressourcer. I stil med andre regioner oprettede den derfor søndag en jobbank, hvor blandt andet sygeplejersker, læger, social- og sundhedsassistenter og pædagoger, kunne melde sig til at give en hånd, hvis udviklingen i coronasituationen kræver det.

Fredag havde 1.630 meldt sig til regionens jobbank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce