Annonce
forside

Støt købmanden i stedet for Anni Grimm (DF)

Læserbrev: Tak til Anni Grimm (DF) for hendes særdeles klare udmelding vedr. den lokale købmand kontra fællesindkøb. Så ved vi da hvilket parti, de små lokalsamfunds stemmer ved næste byrådsvalg ikke skal gå til. Desværre er svaret tilmed både snæversynet og visionsløst for en politiker, der repræsenterer et parti, der lægger megen vægt på, at der tages hånd om de ældre og svage i samfundet.

Når den lille lokale købmand lukker og slukker efterlader det bl.a. ældre i en vanskelig situation. Mange af dem har ikke kørekort eller bil og kørsel med bus - hvis der ellers kører en - tærer på den ofte sparsomme pension, og vareudbringning er som regel ikke gratis. Hertil kommer, at lokalkøbmandens unikke "sociale" betydning forsvinder.

Lokalsamfund, der mister den sidste butik, oplever faldende huspriser og en manglende lyst til, at bosætte sig der. I sidste ende betyder det nedgang i skatteindtægterne - så Anni Grimms ønske om sparede skattekroner ved fællesindkøb, kan vise sig at få den modsatte effekt.

Anni Grimm vil ikke yde tilskud til en lokal privat virksomhed. Det kommunale fællesindkøb giver vel også et reelt tilskud til de firmaer, man handler med - jeg har svært ved at se forskellen.

Det kunne i øvrigt være rart at få oplyst, hvor mange kommunale skattekroner, der bliver brugt uden for kommunen i forbindelse med fællesindkøb. Min kommuneskat skal anvendes mest mulig til gavn for kommunens butikker - det gælder selvfølgelig også dem i de små lokalsamfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce