x
Annonce
forside

Støt købmanden i stedet for Anni Grimm (DF)

Læserbrev: Tak til Anni Grimm (DF) for hendes særdeles klare udmelding vedr. den lokale købmand kontra fællesindkøb. Så ved vi da hvilket parti, de små lokalsamfunds stemmer ved næste byrådsvalg ikke skal gå til. Desværre er svaret tilmed både snæversynet og visionsløst for en politiker, der repræsenterer et parti, der lægger megen vægt på, at der tages hånd om de ældre og svage i samfundet.

Når den lille lokale købmand lukker og slukker efterlader det bl.a. ældre i en vanskelig situation. Mange af dem har ikke kørekort eller bil og kørsel med bus - hvis der ellers kører en - tærer på den ofte sparsomme pension, og vareudbringning er som regel ikke gratis. Hertil kommer, at lokalkøbmandens unikke "sociale" betydning forsvinder.

Lokalsamfund, der mister den sidste butik, oplever faldende huspriser og en manglende lyst til, at bosætte sig der. I sidste ende betyder det nedgang i skatteindtægterne - så Anni Grimms ønske om sparede skattekroner ved fællesindkøb, kan vise sig at få den modsatte effekt.

Anni Grimm vil ikke yde tilskud til en lokal privat virksomhed. Det kommunale fællesindkøb giver vel også et reelt tilskud til de firmaer, man handler med - jeg har svært ved at se forskellen.

Det kunne i øvrigt være rart at få oplyst, hvor mange kommunale skattekroner, der bliver brugt uden for kommunen i forbindelse med fællesindkøb. Min kommuneskat skal anvendes mest mulig til gavn for kommunens butikker - det gælder selvfølgelig også dem i de små lokalsamfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce