Annonce
Sønderborg

Støtte i coronatider: Udvalg udbetaler tilskud til haller og foreninger tidligere

Selvejende haller som Ulkebøl-Hallen og foreninger får mulighed for at få udbetalt tilskud tidligere af Sønderborg Kommune. Arkivfoto: Timo Battefeld
Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme har besluttet at tilbyd at udbetale tilskud til selvejende haller og foreninger tidligere. Udvalget fremskynder desuden indkøb og inviterer til dialogmøder med aktører indenfor kultur, idræt, handel og turisme.

Støtter handlen

For at støtte handelslivet vil udvalget fremskynde indkøb på udvalgte områder, ligesom udvalget planlægger en løbende dialog med handelsstandsforeningerne. Udvalget har desuden valgt at lempe betalingsvilkårene for forpagtere i kultur- og fritidsfaciliteter. - Vi arbejder med forskellige ekstraordinære tiltag, vi kan sætte i gang, for at afhjælpe både økonomiske og praktiske udfordringer hos borgere, lokale samarbejdspartnere, virksomheder, foreninger og andre lokale aktører, siger næstformand i udvalget, Jesper Kock (S).

Udvalget har planlagt at invitere aktører inden for kultur, idræt, handel og turisme til fire individuelle dialogmøder i 3. kvartal. Møderne giver mulighed for at skabe et fælles overblik over udfordringer og muligheder for fælles indsatser. Udvalget har desuden besluttet at fremrykke puljemidler fra 2021 til 2020 og omfordele ubrugte midler for at øge støtten til handel- og turismeområdet.

Andre tiltag

Byrådets partier er tidligere blevet enige om at støtte det private erhvervsliv ved at fastholde budgetterne for vedligeholdelse og renovering. Byrådet er derudover enige om at udarbejde forslag til at fremrykke renoveringsopgaver på kommunale bygninger fra budget 2021, herunder også ekstraordinær renovering af skoler, for at holde et højere aktivitetsniveau i hele 2020.

Sønderborg: Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme er klar med en række initiativer, der skal hjælpe kultur-, idræt-, handel- og turismeaktører. Nogle af dem kan igangsættes straks.

- Lige nu er det vigtigt, at vi står sammen. Vi ved, at usædvanlige tider kræver usædvanlige handlinger. Vores ansvar er at bidrage til at styrke likviditeten hos de lokale aktører. Her og nu vil vi, inden for udvalgets økonomiske rammer, hjælpe ved blandt andet at udbetale tilskud tidligere end planlagt, siger formand for udvalget, Stephan Kleinschmidt (Sl.P.).

Konkret drejer det sig om, at de selvejende haller i Sønderborg Kommune bliver tilbudt at få udbetalt hele eller dele af deres tilskud for 2020 tidligere. Det samme gælder for kommunens tilskud til foreninger, også kendt som tilskud fra Sønderborgordningen, der udbetales allerede i udgangen af 2. kvartal.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce