Annonce
Varde

Støtteforening mere end tredoblet efter formand udsendte et nødråb

Samuelsgården i Oksbøl har blandt andet dyr til børnene. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Det er sjældent, at det går så hurtigt med at skaffe flere medlemmer til en forening. Men der er stor tilslutning til at støtte børn og unge i Oksbøl, selv om der kunne være i tvivl for blot to uger siden.

Oksbøl: Der var ved at være faretruende få medlemmer i foreningen Samuelsgårdens Venner, som i mere end 30 år har arbejdet på at skabe bedre rammer for børn i Oksbøl, Vrøgum, Blåvand og omegn. Der var kun 67 medlemmer, da formand Leif Erichsen lagde et opslag på Facebook, hvor han gjorde han opmærksom på, at foreningen havde for ringe tilslutning.

Det er lidt mere end to uger siden, at opslaget blev publiceret. I den periode er medlemmerne strømmet til.

Tirsdag var der nemlig 240 medlemmer af foreningen, det er altså noget mere end en tredobling. Der er dermed kommet ekstra 20.000 kroner i foreningskassen takket være de penge, som de mange nye medlemmer har betalt i kontingent. Der er et kontingent på 50 kroner om året, men rigtig mange har valgt at betale mere til foreningen - noget mere endda.

Annonce

Foreningen brugte 136.000 kroner sidste år

  • I 2019 gav Samuelsgårdens Venner gaver for 82.000 kroner til Miniklubben og Samuelsgården.
  • Der blev desuden anvendt 54.000 kroner på en ny bålhytte i Sams Hytte i Sverige til sommerkolonien.

Formand er glad

Det er Leif Erichsen, Oksbøl, som er formand for foreningen, og han er naturligvis glad for, at medlemstallet er steget så kraftigt på den korte tid.

Samuelsgården i Oksbøl var oprindeligt en institution stiftet i 1986, der kombinerede SFO, fritidshjem og ungdomsklub.

Den model har i grove træk fået lov til at leve videre til i dag.

På Samuelsgården, som er en tidligere lejrskole nær Vesterhavet for børnene fra Samuels Sogn på Nørrebro i København, er der i dag en såkaldt SFO 2 for elever til og med 6. klasse. Der er også ungdomsklub, SFO 3.

Der er også en SFO for de mindre elever, Miniklubben, som ikke ligger i bygningen Samuelsgården.

- Vi støtter også Miniklubben, siger Leif Erichsen.

- Det kan være musikinstrumenter eller legeredskaber eller andet, siger Leif Erichsen om forenings støttearbejde.

Samuelsgårdens Venner er også gået så vidt, så foreningen for en del år siden købte en ødegård i Sverige, Sams Hytte, som bruges til lejr.

Støtten var der altså

- Vi havde egentlig økonomi til at fortsætte, siger Leif Erichsen om det lave medlemstal for et par uger siden.

Men han noterer med tilfredshed, at der er stor opbakning til arbejdet i befolkningen.

- Jeg tror ganske enkelt bare, at der var mange, der havde glemt at forny deres girokort, siger Leif Erichsen.

Leif Erichsen var selv i brugerrådet for Samuelsgården, da han var forælder.

Det er han ikke længere, men der er mange, der ikke har børn i Samuelsgården, som støtter arbejdet.

Leif Erichsen er formand for Samuelsgårdens Venner, som blandt andet har kæmpet mod kommunale besparelser. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce