Annonce
Vejen

Støtteforening sætter børnene i centrum

Støtteforeningen "Glad Zoo's Venner" inviterer til en sjov dag i dyreparken. Arkivfoto: André Thorup

Lintrup: Lørdag den 14. september er støtteforeningen "Glad Zoo's Venner" klar med et arrangement, hvor der er lagt op til en sjov dag for børnene.

I løbet af dagen vil der være mulighed for at prøve at grave efter guld, lave snobrød, og der vil være ponyridning for de yngste. Spejderne kommer også og laver pandekager over bål og andre sjove aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

"Glad Zoo's Venner" er en nystiftet støtteforening, der har til formål at fremme interessen for Glad Zoo og blandt andet hjælpe dyreparken med frivilligt arbejde, planlægning og afvikling af arrangementer, der gennemføres efter aftale med Glad Zoo og som et supplement til den ordinære drift.

Foreningen har allerede holdt to arrangementer - til sankthans i juni, hvor der var stor opbakning og et arrangement, hvor børn og voksne kunne følge dyrene, da de skulle "lægges i seng." Også til dette arrangement var der stor opbakning fra både børn og voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce