Annonce
Vejen

Støtteforening sætter børnene i centrum

Støtteforeningen "Glad Zoo's Venner" inviterer til en sjov dag i dyreparken. Arkivfoto: André Thorup

Lintrup: Lørdag den 14. september er støtteforeningen "Glad Zoo's Venner" klar med et arrangement, hvor der er lagt op til en sjov dag for børnene.

I løbet af dagen vil der være mulighed for at prøve at grave efter guld, lave snobrød, og der vil være ponyridning for de yngste. Spejderne kommer også og laver pandekager over bål og andre sjove aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

"Glad Zoo's Venner" er en nystiftet støtteforening, der har til formål at fremme interessen for Glad Zoo og blandt andet hjælpe dyreparken med frivilligt arbejde, planlægning og afvikling af arrangementer, der gennemføres efter aftale med Glad Zoo og som et supplement til den ordinære drift.

Foreningen har allerede holdt to arrangementer - til sankthans i juni, hvor der var stor opbakning og et arrangement, hvor børn og voksne kunne følge dyrene, da de skulle "lægges i seng." Også til dette arrangement var der stor opbakning fra både børn og voksne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce