Annonce
Billund

SF i klar tale til Billund: Glem finterne og brug pengene på normeringer

Der skal være flere voksne i daginstitutionerne. Derfor har regeringen og SF besluttet at sende penge til landets kommuner, så normeringerne kan blive forbedret. Billund Kommune står til at modtage 2,2 millioner kroner, men det kræver, at pengene bliver brugt ud over, hvad kommunen ellers ville bruge på området. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Hvis Billund Kommune vil have 2,2 millioner kroner fra staten til bedre normeringer, behøver den ikke ulejlige sig med finde på flere kreative finter for modregne diverse forbrug. Det slår regeringens forhandlingspartner SF fast.

Billund Kommune: Glem alt om modregninger af budgetter, merforbrug eller andre mere eller mindre kreative finter.

De 2,2 millioner kroner, som staten sender i retning af Billund Kommune til at forbedre normeringerne i de kommunale daginstitutioner, skal bruges udover det beløb, som kommunen selv har budgetteret med eller står foran at bruge på grund af et merforbrug på området. Punktum, finale.

Så direkte lyder beskeden fra Jacob Mark (SF), der som sit partis gruppeformand på Christiansborg har haft en stor finger med i spillet i forhandlingerne.

- Pengene fra staten skal bruges på bedre normeringer udover det vedtagne budget, så man skal kunne se, at der kommer ekstra personale svarende til det beløb, vi bidrager med. Ellers skal man betale det fulde beløb tilbage, siger Jacob Mark.

Flere penge til normeringer

Regeringen og dens støttepartier har indgået en aftale, der betyder, at der i 2020 vil blive sendt 500 millioner kroner ud til landets kommuner. Disse penge er øremærket til at forbedre normeringerne i de kommunale daginstitutioner.

Beløbet vil år for år stige, og planen er, at der i 2025 skal være 1,6 milliarder kroner til området.

For Billund Kommunes vedkommende betyder det, at kommunen står til at modtage 2,2 millioner kroner fra staten til bedre normeringer.

Ingen modregning i merforbrug

Billund Kommune har i årets første måneder haft et merforbrug på pasningsområdet. Køber du ikke idéen om, at det merforbrug kan modregnes beløbet fra staten, da pengene allerede er brugt på området?

- Nej, den køber jeg ikke, og hver gang jeg hører om en kommune, der vil forsøge at lave sådan et nummer, vil jeg bede ministeren tage kontakt til kommunen og opklare, hvad der er op og ned. Hvis kommunen så insisterer på at omgå reglerne, må vi tage slagsmålet, siger Jacob Mark.

Annonce

Øget serviceramme

Da Billund Kommunes politikere vedtog budgettet for 2020, blev der afsat 1,6 millioner kroner til bedre normeringer. Det blev ved samme lejlighed besluttet, at det beløb skulle modregnes i et eventuelt fremtidigt tilskud fra staten, men det går heller ikke an. De 1,6 millioner kroner skal fortsat bruges på bedre normeringer, hvis Billund Kommune vil have de 2,2 millioner kroner fra staten.

- Vi er blevet gjort opmærksomme på, at der er kommuner, der kan finde på at lave det nummer. Derfor har vi skrevet den formulering, at pengene skal ligge over det vedtagne budget. Det skal kommunen dokumentere med en revisorpåtegning. Ellers skal hele beløbet betales tilbage, siger gruppeformanden.

Jacob Mark beroliger til gengæld Billund Kommune på et andet område: Med pengeposen indeholdende de 2,2 millioner følger en øget serviceramme, så Billund Kommune ikke behøver frygte, at den er nødt til at skære på servicen på et andet område for til gengæld at kunne forbedre den på normeringerne.

- Det kommer ikke til at påvirke servicerammen. Billund Kommune kan frit bruge de 2,2 millioner kroner til bedre normeringer, uden at det påvirker servicerammen yderligere, siger Jacob Mark.

Annonce
Billund For abonnenter

Rolige Brian er erstattet af 'skraptantede' Susie: - Kommer lærerne i morgen med en god ide, så skal det bare sættes i gang

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Vejen For abonnenter

Skal du investere i varmepumpe eller fjernvarme? Husejere i 13 byer får klar besked hurtigst muligt

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Kolding

Minilæsser stjålet fra byggeplads i Lunderskov

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Haderslev

Spøgelsesbilist: Forvirret pårørende kørte den forkerte vej på motorvejen og mistede bilen

Esbjerg For abonnenter

I Esbjergs nye gør-det-selv-skov skal vi selv plante træerne: Lissi og Tom besøger deres træer flere gange om ugen

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Esbjerg

23-årig mand død i arbejdsulykke: Klemt ihjel på havnen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Tønder

Indbrudstyve trængte ind gennem åbent vindue: Blev overrasket af beboer

Vejen For abonnenter

Martin Beck frygter at slide sin krop i stykker: Nu satser han i stedet på at sælge legetøj

Sydjylland

Nyvalgt politiker må sygemelde sig: Jeg er nødt til at tage mit helbred alvorligt

Annonce