Annonce
Billund

SF i klar tale til Billund: Glem finterne og brug pengene på normeringer

Der skal være flere voksne i daginstitutionerne. Derfor har regeringen og SF besluttet at sende penge til landets kommuner, så normeringerne kan blive forbedret. Billund Kommune står til at modtage 2,2 millioner kroner, men det kræver, at pengene bliver brugt ud over, hvad kommunen ellers ville bruge på området. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Hvis Billund Kommune vil have 2,2 millioner kroner fra staten til bedre normeringer, behøver den ikke ulejlige sig med finde på flere kreative finter for modregne diverse forbrug. Det slår regeringens forhandlingspartner SF fast.

Billund Kommune: Glem alt om modregninger af budgetter, merforbrug eller andre mere eller mindre kreative finter.

De 2,2 millioner kroner, som staten sender i retning af Billund Kommune til at forbedre normeringerne i de kommunale daginstitutioner, skal bruges udover det beløb, som kommunen selv har budgetteret med eller står foran at bruge på grund af et merforbrug på området. Punktum, finale.

Så direkte lyder beskeden fra Jacob Mark (SF), der som sit partis gruppeformand på Christiansborg har haft en stor finger med i spillet i forhandlingerne.

- Pengene fra staten skal bruges på bedre normeringer udover det vedtagne budget, så man skal kunne se, at der kommer ekstra personale svarende til det beløb, vi bidrager med. Ellers skal man betale det fulde beløb tilbage, siger Jacob Mark.

Flere penge til normeringer

Regeringen og dens støttepartier har indgået en aftale, der betyder, at der i 2020 vil blive sendt 500 millioner kroner ud til landets kommuner. Disse penge er øremærket til at forbedre normeringerne i de kommunale daginstitutioner.

Beløbet vil år for år stige, og planen er, at der i 2025 skal være 1,6 milliarder kroner til området.

For Billund Kommunes vedkommende betyder det, at kommunen står til at modtage 2,2 millioner kroner fra staten til bedre normeringer.

Ingen modregning i merforbrug

Billund Kommune har i årets første måneder haft et merforbrug på pasningsområdet. Køber du ikke idéen om, at det merforbrug kan modregnes beløbet fra staten, da pengene allerede er brugt på området?

- Nej, den køber jeg ikke, og hver gang jeg hører om en kommune, der vil forsøge at lave sådan et nummer, vil jeg bede ministeren tage kontakt til kommunen og opklare, hvad der er op og ned. Hvis kommunen så insisterer på at omgå reglerne, må vi tage slagsmålet, siger Jacob Mark.

Annonce

Øget serviceramme

Da Billund Kommunes politikere vedtog budgettet for 2020, blev der afsat 1,6 millioner kroner til bedre normeringer. Det blev ved samme lejlighed besluttet, at det beløb skulle modregnes i et eventuelt fremtidigt tilskud fra staten, men det går heller ikke an. De 1,6 millioner kroner skal fortsat bruges på bedre normeringer, hvis Billund Kommune vil have de 2,2 millioner kroner fra staten.

- Vi er blevet gjort opmærksomme på, at der er kommuner, der kan finde på at lave det nummer. Derfor har vi skrevet den formulering, at pengene skal ligge over det vedtagne budget. Det skal kommunen dokumentere med en revisorpåtegning. Ellers skal hele beløbet betales tilbage, siger gruppeformanden.

Jacob Mark beroliger til gengæld Billund Kommune på et andet område: Med pengeposen indeholdende de 2,2 millioner følger en øget serviceramme, så Billund Kommune ikke behøver frygte, at den er nødt til at skære på servicen på et andet område for til gengæld at kunne forbedre den på normeringerne.

- Det kommer ikke til at påvirke servicerammen. Billund Kommune kan frit bruge de 2,2 millioner kroner til bedre normeringer, uden at det påvirker servicerammen yderligere, siger Jacob Mark.

Annonce
Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Sydjylland

Ny smitterekord på landsplan: Stigninger i alle ti kommuner i Syd- og Sønderjylland

Esbjerg For abonnenter

Er østers i Vadehavet blevet forgiftet? Esbjerg Kommune vil have undersøgt skaldyr for farligt stof

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

Sydjylland For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Billund

Om halvandet år har Grindsted en efterskole: Forstander bliver ansat i nærmeste fremtid

Kolding

Frygt for at løbe tør for pladser til de mindste:  Nu vil kommunen finde 90 nye pasningspladser i en fart

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Vejen

Nomineret til stor hæder: Mathias Lund kan blive årets gokartkører

Haderslev For abonnenter

Forsker: - Farligere at bevæge sig ud i trafikken end at gå tur i naturnationalparken

Esbjerg

Museumsdirektør modtager fornem kulturpris

Annonce