Annonce
Sønderborg

Støv og affald bliver til kunst på Augustiana

'Horizontal Investigations' er en fotoserie fra et villakvarter, som kan ses på Augustiana for tiden. Foto: Timo Battefeld
Frem til den 15. december kan man se udstillingen 'Forundring - Forandring' af kunstneren Maria Viftrup på Augustiana Kunstpark & Kunsthal.

Augustenborg: Den nyeste udstilling på Augustiana Kunstpark & Kunsthal byder publikum til selv at være kreative. Kunstneren Maria Viftrup har skabt 1000 objekter støbt af gelantinebaseret bioplast. Objekterne i bioplasten er støbt i forme som isterningbakker, kaffetragte og andet brugt emballage. Objekterne får de besøgende lov til at lave små skulpturer af, og Maria Viftrup har suppleret med sine egne skulpturer i blandt andet genanvendt akryl og glas.

Maria Viftrup har også været i gang med fejebakken. Hun har fejet støv op i otte forskellige rum, blandt andet i Augustiana. Det er blevet til værket 'Støv Samling'. Hvert rums støv er blevet sorteret og sat op som en insektsamling på nåle. Et af de nye initiativer på Augustiana er TirsdagsTræf, hvor støv netop er temaet næste gang. Her vil Maria Viftrup sammen med deltagerne udforske og opdage de små ting. Deltagerne skal på workshoppen selv undersøge, opdage og skabe støv. Resultatet er et nyt værk til udstillingen: En samling af det mest interessante, smukke og tankevækkende støv.

Annonce

TirsdagsTræf

TirsdagsTræf holdes altid den første tirsdag i måneden, hver gang med et nyt tema, men altid med udgangspunkt i kunsten på Augustiana. Det er gratis at deltage, men tilmelding pr. mail til hnnl@sonderborg.dk er nødvendig. Tirsdag den 3. december er temaet støv med kunstner Maria Viftrup. Det foregår kl. 17.00-18.00 i Det Hvide Palæ i Augustenborg. Det er gratis at deltage, og man må gerne medbring en pose støv.

208 maste ting

På den aktuelle udstilling udstiller Maria Viftrup også 208 ting, som hun har pulveriseret, blendet eller mast. Resterne er blevet fyldt i reagensglas. Til værket hører en bog, hvor man kan slå op og se, hvad reagensglassene indeholder.

Udstillingen indeholder også mere traditionelle emner som maleri og fotografi. Fotoserien 'Horizontal Investigation' indeholder 50 fotos fra et villakvarter i Kolding. Serien skildrer elementer som mursten, fortove, hække og tage.

Maleriserien er akvarel og tusch på papir, som hylder haveejere, vej og park-medarbejdere og byplanlæggere.

Maria Viftrup er nyuddannet kunstner og designer fra designskolen i Kolding, og udstillingen i Augustenborg er hendes første soloudstilling. Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Udstillingen kan ses frem til den 15. december på Augustiana, der har åbent tirsdag til søndag klokken 12.00-16.00. Der er gratis adgang.

208 genstande har Maria Viftrup nedbrudt til pulverform og fyldt på nummererede reagensglas. Foto: Timo Battefeld
De besøgende på Augustiana kan selv lave små kunstværker af de 1000 objekter kunstneren har fremstillet. Foto: Timo Battefeld
'Støv Samling' er en samling af støv sat på knappenåle. Foto: Timo Battefeld
Den aktuelle udstilling på Augustiana består også af malerier og tegninger. Foto: Timo Battefeld
Byg din egen kunst. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];