Annonce
Erhverv

Stadig flere turister overnatter i Billund Kommune

Legoland er en af de attraktioner, som lokker mange turister til Billund. I 2019 er der igen sket en stigning i antallet af kommercielle overnatninger i Billund Kommune. Arkivfoto
Antallet af kommercielle overnatninger i Billund Kommune steg fra 2018 til 2019 med 3,42 procent. Flere end 1,4 millioner gange overnattede en gæst i Billund Kommune i løbet af det forgangne år.

Billund Kommune: Turisterne er vilde med at besøge Billund Kommune. År efter år kommer flere turister til området, og nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af overnatninger bliver ved med at stige.

I løbet af hele 2019 blev der solgt ikke færre end 1.424.121 overnatninger til turister og besøgende i Billund Kommune. Det er over 47.000 flere end i 2018, og der er således sket en stigning i antallet af overnatninger på 3,42 procent.

Det er især de udenlandske turister, der er vilde med at besøge lokalområdet, og det er udlændingene, der trækker statistikken i vejret. Fra 2018 til 2019 er der sket en stigning i antallet af udenlandske overnatninger i kommunen på mere end 42.000, hvilket svarer til en stigning på 6,27 procent.

Annonce

Vi har nogle fantastiske attraktioner, og de nye tal viser jo tydeligt, at vores turismeerhverv formår at tiltrække flere og flere turister hvert år.

Lea Bennedsen, turismekoordinator, Billund Erhvervsfremme

Flotte tal

Fremgangen i antallet af overnatninger vækker glæde hos Billund Erhvervsfremme.

- Det er virkelig flotte tal. Endnu en gang understreger vi, at Billund Kommune er en af de mest attraktive turistdestinationer i Danmark, siger turismekoordinator Lea Bennedsen.

Hun giver især æren for, at det er gået den rigtige vej, til den udvikling, der er sket i området.

- Den udvikling, der har været de seneste år med nye attraktioner og nyheder fra Legoland, kan vi se er noget, som er værd at rejse efter. Vi har nogle fantastiske attraktioner, og de nye tal viser jo tydeligt, at vores turismeerhverv formår at tiltrække flere og flere turister hvert år. Samtidig nyder vi godt af en succesrig lufthavn, som også har formået at øge antallet af rejsende de seneste år, siger Lea Bennedsen.

Nye muligheder

Det var i marts sidste år, at Legoland slog dørene op til det nye borghotel, som har været medvirkende til at trække turister til området.

Der er håb om, at den positive udvikling fortsætter, for i løbet af foråret slår Wow Park dørene op til en ny forlystelsespark i Billund. Den vil, sammen med byens øvrige attraktioner, formentlig være med til at lokke endnu flere gæster til området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce