Annonce
Tønder

Stadig håb for lokale julefrokoster - men det bliver langt fra som det plejer

Det her plejer at være synet i november og december, men mange steder bliver det langt fra det samme her i 2020. Arkivfoto: Kehlet
2020 har bare ikke været, hvad vi havde forventet, og nu tyder meget på, at julefrokosterne også skal nytænkes i alvorlig grad.
Annonce

Skærbæk/Agerskov: Der går efterhånden et gys igennem de fleste hver eneste gang, der indkaldes til et nyt pressemøde med nye restriktioner og nye måder at leve vores liv på.

Nogle af dem, hvor pressemøderne formentlig får det til at løbe lidt ekstra koldt ned ad ryggen i denne tid, er de steder, der står overfor at skulle arrangere julefrokoster i stor stil.

Planlægningen burde være i fuld gang, og ordrene burde vælte ind netop nu. I stedet spreder der sig en frygt for, at man slet ikke kan afholde årets julefrokoster, når den tid kommer.

Et af de steder, der allerede kan mærke usikkerheden omkring julefrokosterne er Agerskov Kro.

- Vi plejer at planlægge omkring 14-15 julefrokoster gennem november og december, hvor vi har godt 4500 personer igennem. Det er en vigtig tid, men i år har vi allerede oplevet de første, der aflyser, siger medejer af Agerskov Kro, Lars-Peter Otte.

Corona-konsekvenserne kan også mærkes i Skærbæk hos Skærbækcentret.

- Normalt fylder julefrokosterne jo rigtig meget. Det er en stor del af vores omsætning, og julemåneden er en tid, hvor vi laver rigtig meget mad til arrangementer, private og virksomheder, der har deres egen julefrokost. Den store, vi selv har i hallen aflyser vi i år. Her skulle vores støtteforening havde samlet 600 gæster, og selvfølgelig gør det ondt, at det ikke bliver til noget, siger centerchef Søren Hansen.

Annonce

Stadig håb

Selvom både Agerskov Kro og Skærbækcentret allerede oplever aflysninger, betyder det ikke, at julefrokost-sæsonen helt er begravet.

Der er nemlig stadig mulighed for at gennemføre bare lidt, hvis restriktionerne til den tid vil det.

- Vi håber stadig. Vi har allerede taget nogle forhåndsregler omkring hvor mange gæster, vi tager ind. Der sker nærmest en halvering, så det bliver på lavere plan. Det er dog det, vi håber i et år, der har været svært i forvejen, melder Lars-Peter Otte og Agerskov Kro.

Hos Skærbækcentret er der også håb at spore hos Søren Hansen.

- Vi har jo en masse lokaler her i centret, så vi tænker godt, at vi kan holde julefrokoster - dog i en lidt nedskaleret version. Man må ikke danse i år, men man kan sagtens få en hyggelig julefrokost i sit lokale og sin sin lille boble af mennesker. Desuden arbejder vi på at løfte oplevelsen med aktiviteter ved siden af julefrokosten hos os. Eksempelvis kunne det være teambuilding-aktiviteter eller måske en gang bowling, udtaler han.

Annonce

Take-Away jul

Da Danmark lukkede ned i marts, var de fleste restaurationer og centre i knæ.


Nu har vi koncentreret os fuldt ud om det klassiske koncept i så mange år, så måske skulle man tænke i andre baner.

Lars-Peter Otte, Agerskov Kro


Her blev en af de kreative løsninger at levere mere mad ud af huset gennem take-away som koncept, og det er også muligt, at man kan komme til at se det omkring årets julefrokoster.

- Der er ingen tvivl om, at man er tvunget til at tænke lidt anderledes i år. Nu har vi koncentreret os fuldt ud om det klassiske koncept i så mange år, så måske skulle man tænke i andre baner. Mit indtryk er klart, at folk gerne vil holde julefrokosten, men det skal være på en anden måde end normalt, melder medejer Lars-Peter Otte.

En mulighed man også arbejder på i Skærbæk.

- Nogle virksomheder vil måske vælge at holde julefrokosten hjemme hos sig selv i år, og her arbejder vi med, at gøre take-away til en løsning til dem, fortæller Søren Hansen fra Skærbækcentret.

Skærbækcentret understreger desuden, at man trods aflysning af den store julefrokost holder fast i at afholde julekoncerten med Anders Blichfeld og hans Christmas Gospel den 16. december, hvor man må samle op til 500 personer til en siddende koncert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce