Annonce
Regionalt

Stadig ikke nok vacciner: Næsten 27.000 kan få et stik i næste uge

Region Syddanmark har i uge ni modtaget i alt 26.950 doser vaccine, som skal bruges til både første- og andenvaccinationer i næste uge. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Har du fået en invitation til at blive vaccineret, skal du finde tålmodigheden frem og tjekke Vacciner.dk jævnligt, råder Region Syddanmark.

Fyn: Det bliver særligt sårbare og ældre samt ansatte i sundheds- og ældresektoren og dele af socialsektoren i Region Syddanmark, som i den kommende uge kan lægge arm til en vaccination mod covid-19.

Fra 1. til 4. marts har Region Syddanmark modtaget 26.950 doser covid-19-vaccine. Astra Zeneca har leveret 9400 doser, og Pfizer/Biontech 17.550 doser, mens Moderna ikke har leveret vacciner til Region Syddanmark i denne uge. Pfizer/Biontechs doser skal primært bruges til genvaccinationer af borgere, som allerede har fået første stik, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

I sidste uge fik Region Syddanmark leveret godt 19.000 doser vaccine, som blev brugt til borgere over 85 år og borgere over 65 år, som får personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmet. Disse grupper fortsætter regionen med at give det første stik, ligesom borgere med særlig øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med covid-19 får mulighed for at blive vaccineret.

Annonce

Også sengeliggende borgere, som skal vaccineres hjemme, tilbydes vaccination med Pfizer/Biontech-vaccinen.

8,5 procent af regionens borgere har fået første stik

  • Siden Leif Heiselberg 27. december sidste år på Ældrecenter Øst i Odense som første dansker fik en vaccination mod covid-19, har Region Syddanmark modtaget i alt 160.665 doser vaccine.
  • 103.032 borgere i regionen har fået første vaccination - svarende til 8,5 procent af de 1,2 millioner mennesker, som bor i Region Syddanmark.
  • 40.502 borgere i regionen har fået anden vaccination og er dermed færdigvaccinerede - svarende til 3,4 procent af regionens borgere.
  • 52 procent af personalet inden for sundheds- og ældreområdet på sygehuse, i kommuner, i praksis og i ambulancer har fået første vaccination. 26 procent af personalet har fået anden vaccination.

Bevæbn dig med tålmodighed

Men selvom flere grupper af borgere har modtaget en invitation til at lade sig vaccinere, har Region Syddanmark stadig ikke nok vacciner til alle i grupperne. I takt med leveringen af vacciner lægger regionen nye tider ud på Vacciner.dk.

Regionen arbejder samtidig på at løse de tekniske problemer, som blandt andet har forhindret nogle borgere i at bestille tid til deres anden vaccination. Det har været muligt at bestille tid til første stik, men flere har oplevet, at der ikke var nogen tider til andet stik, og dermed kunne de ikke færdiggøre tidsbestillingen.

Rådet fra regionen lyder stadig: Find tålmodigheden frem og tjek jævnligt tiderne på Vacciner.dk, som bliver opdateret i takt med leveringen af vacciner.

Alle beboere på regionens plejecentre kunne, hvis de ønskede det, fra 27. december til 8. januar få første vaccination. Status nu er ifølge Region Syddanmark, at næsten 90 procent af denne gruppe har fået anden vaccination.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det forsætter, selv om han er gået på pension

Sport

Holdlæge kvitter Esbjerg i protest mod kritiseret træner

Erhverv For abonnenter

Nichemejeri: 400 ton ost om året tager nu en bæredygtig drejning

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Fire dambrug i landsdelen ramt af smitsom fiskevirus: Efter to måneder lempes restriktioner nu for lystfiskere

Nordtyskland

Prognose: I weekenden bryder trafikken sammen på motorvejene lige syd for grænsen

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

EfB

Tilbageslag inden sæsonpremieren: Hyballa må klare sig uden sin bedste angriber

Navne For abonnenter

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Kolding

Slagsmål mellem unge og arbejdere satte arbejde helt i stå: Nu går arbejdet med nyt atletikanlæg snart i gang igen

Annonce