Annonce
Esbjerg

Stadig stor travlhed i vindindustrien: Polytech A/S fordobler resultatet for 2020

CEO hos Polytech i Bramming, Mads Kirkegaard, kan fremvise et årsresultat for 2020, der er dobbelt så stort som resultatet for 2019. (Photo: Christer Holte/PolyTech).
Gunstige vilkår for installation af vindmøller i blandt andet Kina gjorde 2020 til et travlt år hos vindmølleleverandøren Polytech med hovedsæde i Bramming, der kan præsentere et flot resultat for regnskabsåret 2020. Til gengæld er der udsigt til en fladere vækstkurve i 2021 med højere råvarepriser og en opbremsning på vindmøllemarkedet.

Bramming: 2020 har været et år præget af travlhed med at stille vindmøller op rundt i verden – primært Kina og USA –  og det kan mærkes på mængden af arbejdspladser hos Polytech A/S i Bramming.

Virksomheden designer og producerer løsninger, der forlænger møllevingernes levetid og optimerer deres ydeevne, og det gør de så godt, at Polytech i 2020 opnåede et overskud på hele 30 millioner euro.

Ifølge CEO Mads Kirkegaard er resultatet meget positivt, især fordi det er en fordobling af årsresultatet fra 2019, men også fordi Polytech har formået at udvide sin medarbejderstab fra 500 til 850 medarbejdere, hvoraf 200 af de nyansatte er tilknyttet virksomhedens hovedsæde og fabrikker i Bramming.

Annonce

Opbremsning

Mads Kirkegaard forklarer, hvordan forskellige udenlandske støtteordninger i 2020 var med til at skabe stor travlhed i dele af vindindustrien.

– Vi har specialiseret os i løsninger og teknologi inden for en række nicheområder, der anvendes på tværs af vindmøllebranchen, blandt andet lynsystemer, sensorteknologi og forkantsbeskyttelse. Så når der er gunstige vilkår for at etablere land- og havvindmøller på vores nøglemarkeder som Kina og USA, kommer det naturligt vores forretning til gode, siger Mads Kirkegaard, der dog forudser, at der ikke er udsigt til endnu et år med voldsom vækst.

– Vi ser lige nu en række faktorer, der kan give en opbremsning på det globale vindmarked. Blandt andet bliver nogle af støtteordningerne i Kina og USA udfaset, og der er også udsigt til højere råvarepriser. Kobberprisen er for eksempel rekordhøj i øjeblikket i forhold til lavpunktet i marts 2020.

Mads Kirkegaard og resten af direktionen forventer derfor, at den i resten af 2021 står på konsolidering af forretningen oven på et hektisk 2020, så virksomheden er klar til at gribe fremtidige vækstmuligheder i markedet.

Annonce

Fin lønsomhed

Strategisk fortsætter Polytech med at udvide den globale tilstedeværelse . Blandt andet i Kina, hvor den eksisterende fabrik er udvidet og et nyt testcenter er på vej, og som en naturlig konsekvens af 2020-travlheden bliver der også skabt en del nye arbejdspladser lokalt i Bramming. Det betyder større afdelinger inden for både produktion, administration og udviklingsafdelinger, og derfor rykker Polytech ind i nyopførte bygninger i slutningen af 2021.

De mange nye kollegaer er med til at få forretningen til at vokse, og Mads Kirkegaard påpeger, at indtjeningen pr. medarbejder er den samme i 2020 som de foregående år.

– Både nye og erfarne medarbejdere skal tilskrives en stor del af æren for den fortsattes succes, og det er flot, at vi fortsat kan holde en fin lønsomhed, selvom vi udvider kraftigt.

Direktøren ser det ikke som en selvfølge, at en at en specialiseret virksomhed som Polytech kan vokse så kraftigt, uden at det går ud over lønsomheden.

- Heldigvis har vi en stærk organisation og kultur, hvor alle hjælper til med at løfte væksten år efter år. Der bliver leveret en kæmpe holdindsats hver eneste dag, siger Mads Kirkegaard.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Fængselsdom: 21-årig mand voldtog hash-lammet kvinde to gange efter at have givet hende en stærk joint

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Motorvej lukket igen: Massiv kø mod Esbjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Nordtyskland

Stor kontrol: Bulgarsk lastbilchauffør var undervejs med ubetalt kæmpebøde og smuglercigaretter

Esbjerg

Voldsomt dobbelt-uheld på Esbjergmotorvejen: Mand hastet på hospitalet

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Sydjylland

Coronasmitten stiger igen flere steder i landsdelen - to kommuner stikker ud

Sydjylland

Motorvej lukket igen: Massiv kø mod Esbjerg

Esbjerg For abonnenter

Software fra Danmarks største it-firma kan ende i blodig krig: Sagen har forbindelse til familieselskab i Esbjerg

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Aabenraa

Om et år går det løs: Lokal vognmand skal hente de nye affaldsbeholdere

Sønderborg For abonnenter

Ulkebøldam: Rensningen er begyndt, men slutdato er stadig ukendt

Haderslev

Borgmester: - Ingen vilde heste, bisoner eller kvæg i Pamhule Skov

Annonce