Annonce
Esbjerg

Stadig stor travlhed i vindindustrien: Polytech A/S fordobler resultatet for 2020

CEO hos Polytech i Bramming, Mads Kirkegaard, kan fremvise et årsresultat for 2020, der er dobbelt så stort som resultatet for 2019. (Photo: Christer Holte/PolyTech).
Gunstige vilkår for installation af vindmøller i blandt andet Kina gjorde 2020 til et travlt år hos vindmølleleverandøren Polytech med hovedsæde i Bramming, der kan præsentere et flot resultat for regnskabsåret 2020. Til gengæld er der udsigt til en fladere vækstkurve i 2021 med højere råvarepriser og en opbremsning på vindmøllemarkedet.

Bramming: 2020 har været et år præget af travlhed med at stille vindmøller op rundt i verden – primært Kina og USA –  og det kan mærkes på mængden af arbejdspladser hos Polytech A/S i Bramming.

Virksomheden designer og producerer løsninger, der forlænger møllevingernes levetid og optimerer deres ydeevne, og det gør de så godt, at Polytech i 2020 opnåede et overskud på hele 30 millioner euro.

Ifølge CEO Mads Kirkegaard er resultatet meget positivt, især fordi det er en fordobling af årsresultatet fra 2019, men også fordi Polytech har formået at udvide sin medarbejderstab fra 500 til 850 medarbejdere, hvoraf 200 af de nyansatte er tilknyttet virksomhedens hovedsæde og fabrikker i Bramming.

Annonce

Opbremsning

Mads Kirkegaard forklarer, hvordan forskellige udenlandske støtteordninger i 2020 var med til at skabe stor travlhed i dele af vindindustrien.

– Vi har specialiseret os i løsninger og teknologi inden for en række nicheområder, der anvendes på tværs af vindmøllebranchen, blandt andet lynsystemer, sensorteknologi og forkantsbeskyttelse. Så når der er gunstige vilkår for at etablere land- og havvindmøller på vores nøglemarkeder som Kina og USA, kommer det naturligt vores forretning til gode, siger Mads Kirkegaard, der dog forudser, at der ikke er udsigt til endnu et år med voldsom vækst.

– Vi ser lige nu en række faktorer, der kan give en opbremsning på det globale vindmarked. Blandt andet bliver nogle af støtteordningerne i Kina og USA udfaset, og der er også udsigt til højere råvarepriser. Kobberprisen er for eksempel rekordhøj i øjeblikket i forhold til lavpunktet i marts 2020.

Mads Kirkegaard og resten af direktionen forventer derfor, at den i resten af 2021 står på konsolidering af forretningen oven på et hektisk 2020, så virksomheden er klar til at gribe fremtidige vækstmuligheder i markedet.

Annonce

Fin lønsomhed

Strategisk fortsætter Polytech med at udvide den globale tilstedeværelse . Blandt andet i Kina, hvor den eksisterende fabrik er udvidet og et nyt testcenter er på vej, og som en naturlig konsekvens af 2020-travlheden bliver der også skabt en del nye arbejdspladser lokalt i Bramming. Det betyder større afdelinger inden for både produktion, administration og udviklingsafdelinger, og derfor rykker Polytech ind i nyopførte bygninger i slutningen af 2021.

De mange nye kollegaer er med til at få forretningen til at vokse, og Mads Kirkegaard påpeger, at indtjeningen pr. medarbejder er den samme i 2020 som de foregående år.

– Både nye og erfarne medarbejdere skal tilskrives en stor del af æren for den fortsattes succes, og det er flot, at vi fortsat kan holde en fin lønsomhed, selvom vi udvider kraftigt.

Direktøren ser det ikke som en selvfølge, at en at en specialiseret virksomhed som Polytech kan vokse så kraftigt, uden at det går ud over lønsomheden.

- Heldigvis har vi en stærk organisation og kultur, hvor alle hjælper til med at løfte væksten år efter år. Der bliver leveret en kæmpe holdindsats hver eneste dag, siger Mads Kirkegaard.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kras kritik efter udtrædelse af DN-bestyrelse: Udskældt naturformand tager bladet fra munden

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Tyskland

Dansk mindretal får en plads i Forbundsdagen: - Det er sensationelt

Tønder For abonnenter

Først vidste Tommy ikke, hvad han skulle bruge det gamle Danish Crown-slagteri til: Det gør han nu

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Sønderjyske Ishockey

Der er i den grad noget at revanchere: SønderjyskE skal komme med en helt anden attitude

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Esbjerg Energy

Føring på 3-0 blev forvandlet til et nederlag på 6-3: Esbjerg Energy gik ned med flaget mod bundholdet

Haderslev

Yngre mand faldet otte meter ned fra tag: Indlagt i kritisk tilstand med svære skader

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Haderslev For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Haderslev ikke får en ny svømmehal i de næste mange år

Vejen For abonnenter

92-årig har en drøm: - Jeg tvivler på, de når det, før jeg dør

Annonce