Annonce
Esbjerg

Stadionrekord bliver aldrig slået

Over 15.300 var til fodbold i Esbjerg i søndags. Det var det højeste tilskuertal i 31 år. Men rekorden bliver aldrig slået.

EfB: Åbningskampen på Blue Water Arena blev set af 15.316 tilskuere. Det er 31 år siden, så mange har overværet en af EfB’s hjemmekampe.

Rekorden bliver aldrig slået, så EfB's gulddrenge fra tresserne behøver ikke holde sig for øjnene. Blue Water Arena havde 15.316 gennem tælleapparaterne til åbningskampen. Det kan »kun« rumme 18.000 tilskuere, så rekorden fra kampen mod KB i 1961 består.

Fodboldstatistikeren Hans V. Jensen har regnet sig frem til, at det blot er sket fire gange på 50 år, at flere esbjergensere har været til fodbold, end i søndags.

Sidst, holdet samlede over 15.000 på hjemmebane, var for 31 år siden. Det var november 1978, EfB mødte Hertha Berlin. 16.700 mennesker var mødt frem i Esbjerg Idrætspark, og de så EfB med blandt andre Jørn Bach på holdet vinde 2-1.

-- Det er guld. Man kan ikke forestille sig det, hvis man ikke har stået derinde, siger Jørn Bach om opbakningen fra over 15.000.

-- Dengang skulle der lidt til at begejstre det vestjyske publikum. Ja, man klappede da..., lyder det tørt fra Bach, der er imponeret over stemningen på byens nye arena og betegner opbakningen som alfa og omega.

Han husker selv en kamp fra tresserne, hvor der var så mange, at han og alle de andre børn fik lov til at sidde rundt langs banen. Det var i den periode, hvor EfB havde fingrene i DBU's guldreserver. Fire mesterskaber på fem år, og interessen for de blåhvide helte var enorm.

Det kulminerede 22. oktober 1961, hvor Esbjerg fB mødte KB. Kjøbenhavnerne blev ifølge Vestkystens reporter sat på plads efter alle kunstens regler, og kunne slet ikke se »komækken« i at blive spillet baglæns ind i lyntoget til hovedbanegården med et nederlag på 3-1. De 20.000 tilskuere var ellevilde, og aldrig har der været så mange til fodbold i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce