Annonce
Genforeningen

Stafet 2020: Historisk fejring udskydes et år

Danni Callesen, DGI løbekonsulent, Dan B. Nielsen og Holger Jacobsen frivillige i Stafet 2020 Styregruppen må nu vente et år på at sende stafetten af sted. PR-foto
På grund af corona-virus udskyder arrangørerne den stort anlagte Stafet 2020, der over en måned skulle gå igennem syv kommuner og ni byer.
Annonce

Aabenraa: Det skulle have været en månedlang fejring af 100-året for Genforeningen med aktivitet, fest og farver, der skulle skydes i gang 2. maj. Men nu udskydes det hele til næste år.

- Beslutningen er naturligvis begrundet i situationen omkring covid-19 og hele usikkerheden for smittefare. Det ligger Styregruppen og DGI Sønderjylland meget på sinde at sikre deltagernes og publikums sikkerhed og sundhed ved afholdelse af Stafet 2020, siger direktør Thomas Sørensen fra DGI Sønderjylland.

Flytningen af Stafet 2020 er sket i tæt samarbejde med de 24 lokale foreningsarrangører, den frivillige styregruppe bestående af otte personer og DGI Sønderjylland som arrangør. Selve arrangementet bliver stort set uforandret, bortset fra datoen.

Annonce

Beholder navnet

Nu starter eventet i stedet 9. maj 2021 i Aabenraa og slutter 6. juni 2021 - 468 kilometer stafetløb og ni store folkeevents senere.

- Hele idéen omkring Stafet 2020 er uforandret, da det er en markering af 100-året for Genforeningen, og det bliver fortsat en historisk og festlig fejring af Sønderjyllands genforening med Danmark, selvom vi afholder det i 2021, siger Thomas Sørensen.

Selv om arrangementet flyttes til et nyt kalenderår, vil det fortsat hedde Stafet 2020. Starten i Aabenraa 9. maj 2021 bliver det første af i alt ni events med blandt andet gang- og løberuter rundt i de syv syddanske kommuner. Imellem de ni events skal løbere fra de lokale løbeklubber bringe en historisk depeche frem ved at løbe den fra by til by.

I alt skal løberne ud på 468 kilometer, hvor de undervejs passerer 46 genforeningssten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce