Annonce
Billund

Stafet for Livet: 130 bakker op om Filskovs kræftsyge kromand

Bent Sandfeld har i hele 2019 haft meget andet end sin store passion, fodboldgolf, at koncentrere sig om. Han er i kamp med en kræftsygdom i hjernen, og i weekenden er 130 deltagere med på holdet "Filskovs Kromand", der bakker op om Bent Sandfeld. Foto: Joan Anette Karlsen
Det største hold til weekendens Stafet For Livet i Filskov er et hold, der bakker op om den lokale kromand Bent Sandfeld, der for tiden kæmper en hård kamp mod kræft i hjernen.

Filskov: Med omkring 600 tilmeldte vil der blive løbet masser af meter, når Filskov Stadion endnu engang danner rammen om Stafet For Livet.

Målet med Stafet For Livet er at indsamle økonomiske midler til forskning mod kræft, og derfor vil der blive løbet non-stop i 24 timer som et symbol på, at de, der døjer med sygdommen, gør det 24 timer i døgnet.

Det største hold til årets stafet er "Filskovs Kromand", der er nået op på 130 deltagere. De deltager som støtte til Bent Sandfeld, der til daglig driver Filskov Kro, men som de seneste mange måneder har været sendt til tælling af kræft i hjernen.

- Jeg er da rørt over, at der er så mange, som vil bakke op om vores projekt, fortæller Bent Sandfeld.

Annonce

Støtte for alle

Det er hans kone, Louise Sandfeld, der har oprettet holdet, og hun er overrasket over, at så mange har meldt sig til deres hold.

- Jeg havde nok forventet, at en del ville være med, men jeg havde nok ikke turde håbe på mere end 50-60 stykker. Måske 80. Så det er da rigtigt dejligt, at så mange vil være med, siger hun.

Bent Sandfeld er for tiden ganske hårdt medtaget af kræftsygdommen og den kemobehandling, der skal forsøge at få ham på højkant igen. Han er derfor glad for den store opbakning, men han understreger samtidig, at den store opbakning skal ses som en opbakning til alle, der hver dag kæmper med sygdommen.

- Jeg kender mange mennesker, og folk ved godt, at jeg er syg, men jeg synes ikke, at folk skal gøre det kun for mig. De skal gøre det for alle de danskere, der har den sygdom, siger Bent Sandfeld.

Vigtigst at være med

Bent Sandfeld er for tiden hårdt ramt af det, han har været igennem de seneste cirka ni måneder. En blodprop i hjernen gjorde ikke ligefrem tingene bedre, og hans styrke i især højre side af kroppen er derfor stærkt nedsat. Derfor har det til tider været vanskeligt for ham at gå.

- Han kan godt gå, men det bliver en sej kamp at rende rundt til Stafet For Livet. Men det vigtigste er også at være med, siger Louise Sandfeld.

Sygdommen forhindrer altså ikke Bent Sandfeld i at deltage ved Stafet For Livet, men det kommer til at foregå på et noget lavere blus end ønsket.

- Vi har en campingvogn med, så han kan gå ind og hvile sig, når der er brug for det. Så det er planen, at vi skal være med hele weekenden. Men hvor mange runder, Bent kommer til at gå, ved vi ikke, siger Louise Sandfeld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce