Annonce
Kultur

Stafet For Livet bliver i år meget anderledes

Niels Pedersen (forrest) og resten af styregruppen bag Stafet For Livet i Filskov, må erkende, at det ikke bliver muligt at arrangere stafetten helt som normalt den første weekend i september. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
På grund af coronasituationen bliver det i år ikke muligt at gennemføre Stafet For Livet i Filskov helt som planlagt. Styregruppen håber derfor, det bliver muligt at arrangere nogle andre og mindre tiltag.

Filskov: Årets udgave af Stafet For Livet i Filskov bliver noget anderledes end de tidligere år - og noget anderledes, end arrangørerne ellers havde sat næsen op efter.

Stafetten skulle, som det efterhånden har været tilfældet gennem flere år, have fundet sted den første weekend i september, men det bliver på nogle helt anderledes vilkår. Årsagen er naturligvis den efterhånden velkendte coronavirus, der allerede har sat en kæp i hjulet for en lang række arrangementer. Nu kan endnu et føjes til listen.

- Det har været en svær beslutning, men vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer, og her er store forsamlinger ikke tilladt foreløbig til og med 31. august. Da vi også skal passe godt på se sårbare grupper, herunder vores æresgæster, fighterne, er det derfor ikke forsvarligt at afholde en normal stafet i år, siger Niels Pedersen, der er en del af styregruppen, som arrangerer Stafet For Livet.

Fightere er den betegnelse, der bliver brugt om de deltagere, der enten har været igennem et kræftforløb og i dag er blevet erklæret rask, eller som stadig lider af sygdommen.

Stafet For Livet

Stafet For Livet arrangeres af Kræftens Bekæmpelse og har til formål at samle penge ind til kampen mod kræft.

Arrangementet foregår på Filskov Stadion og finder sted i 24 timer - som et symbol på, at de, der kæmper mod kræft, gør det i alle døgnets 24 timer.

I et helt døgn er der derfor uafbrudt aktivitet på stadion, hvor der bliver tilbagelagt et utal af kilometer i gang og løb.

Alternativ stafet

Det er dog ikke ensbetydende med, at Stafet For Livet bliver aflyst.

Da mange, der har eller har haft kræft tæt inde på livet, sætter stor pris på arrangementet, har styregruppen sat sig for at finde en alternativ måde at gennemføre visse dele af de ting, der sædvanligvis foregår til Stafet For Livet.

- Det kan for eksempel være en virtuel lysceremoni, og måske bliver det også sådan, at man også i år kan gå sine runder, blot bliver det sammen hver for sig. Så snart vi har det hele på plads, og vi ved, hvordan det rent praktisk skal foregå, vil vi naturligvis melde det ud, siger Niels Pedersen.

I april blev et planlagt Spis & Støt-arrangement aflyst, men det er planen, at det skal gennemføres, når samfundet igen giver mulighed for og tilladelse til det.

Det er fortsat muligt at støtte stafetten ved at tilmelde hold, købe lysposer eller lave donationer.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Først på specialskolen har 10-årige Kristian fået lyst til at lære. Nu råber forældrene op: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Tempoforladt første halvleg: Kan SønderjyskE spille sig i kvartfinalen?

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Aabenraa

Derfor er Brundlund Slot hegnet ind og fyldt med aktivitet: Stor lysfestival åbner snart

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce