Annonce
Kultur

Stafet For Livet bliver i år meget anderledes

Niels Pedersen (forrest) og resten af styregruppen bag Stafet For Livet i Filskov, må erkende, at det ikke bliver muligt at arrangere stafetten helt som normalt den første weekend i september. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
På grund af coronasituationen bliver det i år ikke muligt at gennemføre Stafet For Livet i Filskov helt som planlagt. Styregruppen håber derfor, det bliver muligt at arrangere nogle andre og mindre tiltag.
Annonce

Filskov: Årets udgave af Stafet For Livet i Filskov bliver noget anderledes end de tidligere år - og noget anderledes, end arrangørerne ellers havde sat næsen op efter.

Stafetten skulle, som det efterhånden har været tilfældet gennem flere år, have fundet sted den første weekend i september, men det bliver på nogle helt anderledes vilkår. Årsagen er naturligvis den efterhånden velkendte coronavirus, der allerede har sat en kæp i hjulet for en lang række arrangementer. Nu kan endnu et føjes til listen.

- Det har været en svær beslutning, men vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer, og her er store forsamlinger ikke tilladt foreløbig til og med 31. august. Da vi også skal passe godt på se sårbare grupper, herunder vores æresgæster, fighterne, er det derfor ikke forsvarligt at afholde en normal stafet i år, siger Niels Pedersen, der er en del af styregruppen, som arrangerer Stafet For Livet.

Fightere er den betegnelse, der bliver brugt om de deltagere, der enten har været igennem et kræftforløb og i dag er blevet erklæret rask, eller som stadig lider af sygdommen.

Stafet For Livet

Stafet For Livet arrangeres af Kræftens Bekæmpelse og har til formål at samle penge ind til kampen mod kræft.

Arrangementet foregår på Filskov Stadion og finder sted i 24 timer - som et symbol på, at de, der kæmper mod kræft, gør det i alle døgnets 24 timer.

I et helt døgn er der derfor uafbrudt aktivitet på stadion, hvor der bliver tilbagelagt et utal af kilometer i gang og løb.

Annonce

Alternativ stafet

Det er dog ikke ensbetydende med, at Stafet For Livet bliver aflyst.

Da mange, der har eller har haft kræft tæt inde på livet, sætter stor pris på arrangementet, har styregruppen sat sig for at finde en alternativ måde at gennemføre visse dele af de ting, der sædvanligvis foregår til Stafet For Livet.

- Det kan for eksempel være en virtuel lysceremoni, og måske bliver det også sådan, at man også i år kan gå sine runder, blot bliver det sammen hver for sig. Så snart vi har det hele på plads, og vi ved, hvordan det rent praktisk skal foregå, vil vi naturligvis melde det ud, siger Niels Pedersen.

I april blev et planlagt Spis & Støt-arrangement aflyst, men det er planen, at det skal gennemføres, når samfundet igen giver mulighed for og tilladelse til det.

Det er fortsat muligt at støtte stafetten ved at tilmelde hold, købe lysposer eller lave donationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce