Annonce
Haderslev

Stafet for Livet-formand efter weekendens stafet: Den bedste nogensinde

Stafet for Livet i Haderslev tiltrak mere end 7000 deltagere i Damparken. Foto: Jacob Schultz Foto: Jacob Schultz

Formanden for Stafet for Livet i Haderslev, Børge Koch, kalder weekendens udgave for den bedste, der hidtil har været.

Haderslev: Det startede med regn og blæst, men da først vejrguderne havde vist sig fra deres værste side, var det et flot døgn, der dannede rammen om Stafet for Livet i Haderslev i weekenden. Mere end 7000 deltagere gik rundt om Damparken, og der blev samlet mere end en million kroner ind til Kræftens Bekæmpelse.

Bodil Jørgensen holdt åbningstalen, Sanne Brodersen stod for lys-ceremonien, der var livemusik og glade mennesker på ruten. Det er alle ingredienser til en mere end bare vellykket stafet ifølge formand Børge Koch.

- Jeg vil sige, at det nok er den bedste stafet, vi har lavet, når man kigger på program og afvikling. Der skal hvert fald knokles meget fremover for at lave en, der er bedre, siger han.

Fire og en halv dag tog det at stille telte og toiletter op samt installere el på pladsen, men det tog bare seks timer at rydde op efterfølgende.

Stafet for Livet-app kan ikke følge med Haderslev

Mellem klokken 12 og 16 kunne stafet-deltagere foran Weinbergpladsen give highfives til SønderjyskEs maskotter, ligesom flere af sports-profilerne stod klar til et billede eller to. På ruten kunne deltagerne være heldige at gå sammen med unge mennesker, der spillede flere gamle udenlandske og danske hits fra en Soundboks. Det var alt sammen med til at skabe god stemning på ruten.

Endnu en gang rundede stafetten mere end 7000 deltagere, og stafettens størrelse plejer at give lidt udfordringer for Kræftens Bekæmpelse, der står bag. Nogle gange er appen, der er lavet til Stafet for Livet gået ned, mens der har været stafet i Haderslev. Denne gang er der udfordringer i forbindelse med mere administrative opgaver.

- Jeg tror ikke, der helt bliver tager højde for, hvor stor en stafet, vi har her i Haderslev. Så det skaber lidt bøvl, når der for eksempel skal tælles sammen, hvor mange penge der er samlet. De forskellige hold har også samlet penge ind, som føst bliver noteret i de her timer, så det samlede beløb er endnu ikke opgjort, siger Børge Koch.

Annonce

Tal fra Stafet for Livet:

182 fightere.391 tændte lys.

76,788 kilomter blev gået/løbet.

7239 deltagere.

1.311.253 kroner er i skrivende stund samlet ind.

Kilde: Stafet for Livet-app

Roen sænkede sig under lysceremonien lørdag aften til Stafet for Livet i Haderslev. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce